Τέμπη: Είκοσι τέσσερα χρόνια από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 6 οπαδούς του ΠΑΟΚ

Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα της 4ης Οκτωβρίου του 1999, όταν 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν.

Τέμπη: Είκοσι τέσσερα χρόνια από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 6 οπαδούς του ΠΑΟΚ

Το πούλμαν που μετέφερε τους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης και επέστρεφε από την Αθήνα συγκρούστηκε στα Τέμπη με φορτηγό με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και η χαρά των εκδρομέων ήταν μεγάλη κατά την επιστροφή.

Βέβαια, τα πάντα πάγωσαν λίγες ώρες αργότερα, όταν κυκλοφόρησαν τα μαύρα μαντάτα. Στις 4:30 τα ξημερώματα στα Τέμπη το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό στην προσπάθειά του να προσπεράσει. Αυτή η σύγκρουση σκόρπισε τον θάνατο σε έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο, έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και πήρε το τιμόνι στα χέρια του ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη του πούλμαν. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Και οι έξι φίλαθλοι ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού. Η είδηση συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και βύθισε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που μέχρι σήμερα τιμάει τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη.