Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πρώτη που κατέκτησε το πρωτάθλημα από τον Απρίλιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρωτάθλημα τέτοια μέρα πριν από 22 χρόνια. Ήταν η νωρίτερη ημερομηνία κατά την οποία σφραγίστηκε ο τίτλος από νικητή της Premier League και η Γιουνάιτεντ κέρδισε τον τίτλο με 10 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Άρσεναλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πρώτη που κατέκτησε το πρωτάθλημα από τον Απρίλιο

Σήμερα είναι η επέτειος της ημέρας που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σφράγισε τον τίτλο κατά την διάρκεια της σεζόν 2000-01. Τον κατέκτησε στις 14 Απριλίου 2001, αφού η Άρσεναλ έχασε από την Μίντλεσμπρο στο Χάιμπουρι και η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμεινε στην κορυφή με διαφορά 16 βαθμών.

Αυτό είναι το νωρίτερο χρονικό διάστημα που μια ομάδα έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα την έπιαναν στην κορυφή της Premier League. Στα 30 χρόνια της Premier League, επτά ομάδες εξασφάλισαν μαθηματικά τον τίτλο από τον Απρίλιο. Η Γιουνάιτεντ ήταν η πρώτη που το κατάφερε νωρίτερα μέσα στο ημερολογιακό έτος με έξι παιχνίδια να απομένουν.

Η Λίβερπουλ θα είχε καταρρίψει αυτό το ρεκόρ την περίοδο 2019-20, αλλά η παγκόσμια πανδημία είχε άλλα σχέδια. Σφράγισε τον τίτλο τον Ιούνιο μετά την επανέναρξη του ποδοσφαίρου με επτά παιχνίδια να απομένουν. Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι στο Στάμφορντ Μπριτζ για να σιγουρευτεί ο Κλοπ ότι ο 19ος τίτλος της Λίβερπουλ θα επέστρεφε στο Άνφιλντ.

Οι 80 βαθμοί της Γιουνάιτεντ εκείνη την σεζόν 2000-01 είναι ο τέταρτος χαμηλότερος αριθμός βαθμών που χρειάστηκε ποτέ μια ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο. Παρόλα αυτά κατάφερε να το κατακτήσει με 10 βαθμούς διαφορά από την Άρσεναλ. Κανένας νικητής της Premier League δεν έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια (έξι) σε μια σεζόν 38 αγώνων, ενώ η Γιουνάιτεντ έφερε άλλες οκτώ ισοπαλίες και κέρδισε 24 παιχνίδια.

Η κούρσα του τίτλου την φετινή σεζόν είναι πολύ αμφίρροπη. Η Άρσεναλ τερμάτισε δεύτερη εκείνη την σεζόν 2000-01, αλλά στην άλλη άκρη του πίνακα, η Σίτι πάλευε για τον υποβιβασμό σε μια μάχη που τελικά θα έχανε. Φέτος και τα περισσότερα χρόνια από τότε, οι "πολίτες" παλεύουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Και ως επί το πλείστον κερδίζουν και αυτές τις μάχες.