Ματ Ντάρμπισιρ: Ο Άγγλος «τιμωρός» του ΟΑΚΑ (vid)

Δύο παιχνίδια έρχονται στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων και ιδιαίτερα των φίλων του Ολυμπιακού, όταν το ημερολόγιο δείχνει 21η Μαρτίου. Το πρώτο είναι το ιστορικό 1-4 στη Λεωφόρο για το Κύπελλο το 2001. Το άλλο είναι το 0-1 στο ΟΑΚΑ την 21η Μαρτίου του 2010, με γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ. 

Ματ Ντάρμπισιρ: Ο Άγγλος «τιμωρός» του ΟΑΚΑ (vid)

Οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν γεμίσει το ΟΑΚΑ για φιέστα τίτλου, αλλά τους την χάλασε ο Άγγλος επιθετικός με το γκολ που πέτυχε στο 68ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Το ματς μνημονεύεται για το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν δημιουργήσει οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού.

Ήταν η χρονιά στο τέλος της οποίας ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά ο Ολυμπιακός τον είχε νικήσει δύο φορές (2-0 στο Καραϊσκάκη με δύο γκολ του Μήτρογλου).

ΠΑΟ (Νιόπλιας) : Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σείταρίδης (67′ Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (81′ Ρουκάβινα), Σιμάο (70′ Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΟΣΦΠ (Μπάντοβιτς) : Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (46′ Ζεβλάκοφ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Γιάννης Παπαδόπουλος (56′ Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63′ Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.