Αγραβάνης: Η «επίθεση» στον Παπαπέτρου από το ΦΩΣ για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Στην ιστορία έχει μείνει η «καυτή» ατάκα του Δημήτρη Αγραβάνη στο «ΦΩΣ» για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, όταν ο δεύτερος αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό. Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Αγραβάνης θα φορέσει και αυτός την πράσινη φανέλα για την οποία δήλωσε ότι «θα πεθάνει στο παρκέ». 

Αγραβάνης: Η «επίθεση» στον Παπαπέτρου από το ΦΩΣ για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Διαβάστε το απόσπασμα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Αγραβάνης στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου τον Αύγουστο του 2018, όταν ο ίδιος προερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού).

Η επίθεση στον Παπαπέτρου

~ Έκανες ένα ποστάρισμα όταν πήρε τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου. Και όλοι το εξέλαβαν ως μπηχτή για εκείνον. Ήταν για εκείνον;

Φυσικά ήταν για εκείνον. Τι να πω, ψέματα;

~ Θες να μιλήσεις για αυτό το θέμα;

Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που τέλειωσε το πρωτάθλημα, η συμπεριφορά του Ιωάννη ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρεται αντρίκια. Ειδικά σε μια ομάδα που τον έχει στηρίξει πιο πολύ από κάθε άλλο παίκτη τα τελευταία χρόνια! Εντάξει, ο καθένας θα κριθεί στο γήπεδο...

Θέλουμε τους τίτλους, κανένα κόμπλεξ

~ Όταν έχασε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, πολύς κόσμος ανησυχούσε μήπως αποτραβηχτούν οι Αγγελόπουλοι διότι είχαν και τα ενδοοικογενειακά θέματα.

Τι να σχολιάσω τώρα, απέδειξαν την αγάπη τους στον Ολυμπιακό ξανά, εγώ ξέρω ότι είναι εδώ και μας στηρίζουν έμπρακτα. Και αυτοί και εμείς θέλουμε να επανέρθουμε στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα και αυτό τα λέει όλα.

~ Μια ερώτηση που θα σου έκανε ένας φίλαθλος: “Γιατί το αντρικό μπάσκετ είναι το μόνο τμήμα που μας βάζει από κάτω ο Παναθηναϊκός”; Βέβαια μια απάντηση είναι “διότι είναι το μόνο τμήμα στο οποίο έχει καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός, σε όλα τα άλλα σέρνεται στην ανυποληψία”. Δεν γίνεται όμως να μην ρωτήσω αυτό που λέει πολύς κόσμος: Έχει κάποιο κόμπλεξ η ομάδα;

Κανένα κόμπλεξ. 5 χρόνια που είμαι εδώ, δυο φορές το πήραμε, τρεις φορές το χάσαμε. Συν το ότι έχουμε καλύτερη ευρωπαϊκή παρουσία από τον Παναθηναϊκό αυτά τα χρόνια. Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει κόμπλεξ αφού έχει πάει και έχει κάνει τόσα μπρέικ μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν είχε κόμπλεξ δεν θα το έκανε αυτό. Νομίζω ότι δεν διαχειριζόμαστε καλά τα συναισθήματά μας στις σειρές με τον Παναθηναϊκό. Και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες...

~ Θέλεις να μιλήσεις για αυτούς τους άλλους παράγοντες;

Τι να πω, τα έχουν πει τόσοι και τόσοι, πιο σημαντικοί από εμένα, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Το σουτ στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό

~ Δεν θέλω η ποσότητα να χαλάσει την ποιότητα, πάμε να κλείσουμε με μία τελευταία ερώτηση: Ποιο θεωρείς καλύτερο ματς που έχεις κάνει; Εγώ εκείνο πρόπερσι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που ήταν και το πιο κρίσιμο για τον τίτλο.

Ναι, κι εγώ θα έλεγα εκείνο το ματς. Διότι ήταν ένα τρελό ματς που είχε τις μεγαλύτερες εναλλαγές συναισθημάτων που έχω βιώσει σε αγώνα! Ήταν σαν να παίξαμε δύο ματς σε ένα!

~ Εκεί έδειξες αρχ...

Όλη η ομάδα! Είχαμε και απουσίες, έπρεπε να παλέψουμε σκληρά εκεί μέσα. Αρκετά παιδιά βάλανε μεγάλα σουτ με “κοχόνες". (σ.σ. Στα ισπανικά σημαίνει αρχ..). Με αποκορύφωμα το τελευταίο σουτ του Βασίλη. Θέλουμε να τα ξαναζήσουμε αυτά σύντομα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο fosonline.gr