Όταν ο «Θεός» πάτησε στον Πειραιά

Στις 16 Ιανουαρίου του 2005 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πάτησε το χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού και φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός».

Όταν ο «Θεός» πάτησε στον Πειραιά

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Ντιέγκο Μαραντόνα, υπέρβαρος τότε, κατέφθασε στην Ελλάδα όπου και παρευρέθηκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Super League, στο οποίο οι Πειραιώτες πήραν την νίκη με 1-0.

Μόνο και μόνο η εμφάνισή του, ήταν αφορμή για το φαληρικό στάδιο να γεμίσει. Ο Μαραντόνα πήρε την κάρτα μέλους του Ολυμπιακού και οι φίλοι των ερυθρόλευκων απάντησαν με την ιαχή «Μαραντόνα είσαι τρέλα, με την κόκκινη φανέλα».

Ο Μαραντόνα εμφανίστηκε στο χορτάρι για να πάρει αναμνηστική πλακέτα από τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, και δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσηκώσει το κοινό φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός», με τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων» να παραληρούν και να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του.

Ο Αργεντινός Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σήκωσε στον αέρα την ερυθρόλευκη φανέλα που του χάρισε ο σύλλογος με τον όνομα του και το νούμερο 10 στην πλάτη.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Μαραντόνα θα ερχόταν ξανά στον Πειραιά, εμφανώς αδυνατισμένος, όταν και φόρεσε την «ερυθρόλευκη ριγωτή» συνδέοντας το όνομά του με τους πρωταθλητές Ελλάδος.