Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το τελευταίο ματς πριν την τραγωδία του Μονάχου

Στις 14 Ιανουαρίου του 1958, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε το τελευταίο της παιχνίδι πριν την τραγωδία του Μονάχου. Πέντε παίκτες από την ενδεκάδα της βρήκαν τον θάνατο λίγες ημέρες αργότερα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το τελευταίο ματς πριν την τραγωδία του Μονάχου

Η τραγωδία του Μονάχου στις 6 Φλεβάρη του 1958 σημάδεψε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν παίξει το τελευταίο τους παιχνίδι πριν την μοιραία πτήση στις 14 Ιανουαρίου του 1958. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ματ Μπάσμπι είχε νικήσει με 2-1 τον Ερυθρό Αστέρα για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης (νυν Champions League) μπροστά σε 60 χιλιάδες φιλάθλους.

Οι Γιουγκοσλάβοι είχαν προηγηθεί με τον Λάζαρ Τάσιτς στο 35’ όμως οι Άγγλοι είχαν ανατρέψει την κατάσταση με τα γκολ του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στο 64’ και του Έντι Κόλμαν στο 82’.

Η ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εκείνο το παιχνίδι:

  1. Χάρι Γκρεγκ, 2. Γουίλιαμ Φουλκς, 3. Ρότζερ Μπίρν, 4. Έντι Κόλμαν, 5. Μαρκ Τζόουνς, 6. Ντάνκαν Έντουαρντς, 7. Κένι Μόργκανς, 8. Μπόμπι Τσάρλτον, 9. Τόμι Τέιλορ, 10. Ντένις Βιολέ, 11. Άλμπερτ Σκάλνον

Λίγες μέρες αργότερα, πέντε παίκτες από τους παραπάνω βρήκαν τον θάνατο στο μοιραίο αεροσκάφος. Επρόκειτο για τους Μπίρν, Κόλμαν, Τζοόυνς, Τέιλορ και τον Έντουαρντς ο οποίος έφυγε από την ζωή 15 ημέρες αργότερα.

Δείτε το ιστορικό match programme της αναμέτρησης: