Όταν ο Ολυμπιακός έχασε άδικα την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League

Δύο χρόνια πριν ο καλύτερος Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Γουλβς από ένα ανόητο πέναλτι του Μπόμπι Άλεν και έμεινε με το παράπονο έπειτα από τα διαιτητικά λάθη του Πολωνού Μαρτσίνιακ.

Όταν ο Ολυμπιακός έχασε άδικα την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League

Ο Ολυμπιακός ερχόταν από το έπος του Emirates απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά στο ζευγάρωμα με την Γουλβς δεν ήταν ο πιο τυχερός. Αυτό, διότι ο πρώτος αγώνας αποφασίστηκε να γίνει χωρίς κόσμο λίγες ώρες πριν την έναρξή του καθώς μόλις είχαν εμφανιστεί στην χώρα μας τα πρώτα κρούσματα covid.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Σεμέδο αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στους Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς. Παρόλα αυτά, το τελικό 1-1 άφηνε ορθάνοιχτη την πρόκριση στο Μολινό. Η ρεβάνς αντί για μια εβδομάδα μετά, έγινε τελικά πέντε μήνες μετά.

Στις 6 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Γουλβερχάμπτον γεμάτος ελπίδες για την παρουσία του στο Final 8 του Europa League. Λίγες μέρες πριν το ματς, η ατυχία ξαναχτύπησε καθώς τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Ζοσέ Σα.

Την εστία κλήθηκε να υπερασπιστεί ο Γάλλος Μπόμπι Αλέν, ο οποίος εξελίχθηκε σε μοιραίο. Μόλις στο 7ο λεπτό έχασε την μπάλα από τον Ποντένσε, τον γκρέμισε και έδωσε την ευκαιρία στους Λύκους να ανοίξουν το σκορ. Ο Χιμένες δεν λάθεψε και ο Ολυμπιακός έψαχνε ακόμη μια ανατροπή.

Οι παίκτες του Μαρτίνς έβγαλαν αντίδραση και έφθασαν στην ισοφάριση στο 28' με τον Μαντί Καμαρά. Εντούτοις, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί σε μία φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, διότι το γκολ ακυρώθηκε για ελάχιστα χιλιοστά.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και είχε σπουδαίες ευκαιρίες, ιδιαίτερα με τον Χασάν ενώ οι ερυθρόλευκοι φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί με τον Πολωνό Μαρτσίνιακ να μην συγκινείται.

Εν τέλει το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός έμεινε με ένα από τα μεγαλύτερα What If της ευρωπαϊκής του ιστορίας.

Συνθέσεις:

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς, Ότο, Ζοάο Μουτίνιο, Νέβες, Αντάμα Τραορέ (57’ Ζότα), Ποντένσε (71’ Ντεντόνκερ), Ραούλ Χιμένες.

Ολυμπιακός: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά (65’ Χασάν), Γκιγιέρμε (82’ Καφού), Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.