Ο τελικός των τελικών: Όταν ο Ολυμπιακός... ξέρανε την ΑΕΚ από 0-2 και με 9 παίκτες! (vid)

Πέρασαν 13 χρόνια (2/5/2009) από τον πιο συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου, στον οποίο ο Ολυμπιακός πήρε το τρόπαιο με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πέναλτι, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να γράφει 4-4.

Ο τελικός των τελικών: Όταν ο Ολυμπιακός... ξέρανε την ΑΕΚ από 0-2 και με 9 παίκτες! (vid)

Χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως ο καλύτερος και πιο συναρπαστικός Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ στις 2 Μαΐου 2009. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ του Μπλάνκο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως απάντησαν, ισοφαρίζοντας (2-2) με τα τέρματα των Ντουντού και Ντάρμπισιρ.

Το παιχνίδι στη συνέχεια είχε εξέλιξη... θρίλερ. Ο Σκόκο στο 90' διαμορφώνει το 3-2 και η «Ένωση» είναι... αγκαλιά με το τρόπαιο. Οι Πειραιώτες όμως δεν το έβαλαν κάτω. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, στην τελευταία φάση ουσιαστικά του αγώνα, ο Τοροσίδης βγάζει βαθιά σέντρα, ο Άντζας πιάνει την πρώτη κεφαλιά, με τον Ντάρμπισιρ στη συνέχεια να κάνει το άλμα της ζωής του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης ο Γκαλέτι από ασίστ του Τζόλε θα δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-3), αλλά θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς έβγαλε τη φανέλα του στους πανηγυρισμούς. Το ματς όμως δεν έχει τελειώσει και η ΑΕΚ με νέο τέρμα του Σκόκο θα «γράψει» το 4-4, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός εκεί θα κατακτήσει το τρόπαιο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό σκορ 15-14, με τις δύο ομάδες να εκτελούν σουτ για αρκετή ώρα, όντας εντυπωσιακά εύστοχες. Το κύπελλο θα έρθει σε «ερυθρόλευκα» χέρια με το γκολ που σημείωσε ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Αντώνης Νικοπολίδης. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς στη λαμπρή καριέρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλδο Άλβες, Κυριάκος (62' Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46' Ντάρμπισιρ, 96' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο.

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ