Τα ερυθρόλευκα γενέθλια του 1991 με το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (vid)

Τριάντα ένα χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός γιόρτασε... διπλά τα γενέθλια του, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τα ερυθρόλευκα γενέθλια του 1991 με το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (vid)

Στις 10 Μαρτίου του 1991 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του β' γύρου και στη σκιά του πρώτου, το οποίο σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Στράτου Αποστολάκη στο Καραϊσκάκη, αλλά με την πράσινη φανέλα.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 0-0. Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Τσιαντάκης σέντραρε από δεξιά, ο Αναστόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Γιόζεφ Βάντσικ για το 0-1.

Στην ιστορία έμεινε το πρωτοσέλιδο του «ΦΩΤΟΣ» την επομένη: «Ο Θρύλος με γκολάρα του Αναστό 1-0 τον ΠΑΟ, ξεφτίλισε τους κατασκευαστές της πλασματικής και κίβδηλης διαφοράς εξαιτίας της οποίας ο Ολυμπιακός βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει έξι βαθμούς πίσω, αντί να είναι τρεις μπροστά».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Κολοκυθάς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 46.285

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Λ. Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Κουρμπανάς, Βαζέχα, Γεωργακόπουλος, Μαραγκός (65′ Σαμαράς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όλεγκ Μπλαχίν): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Γ. Χριστοδούλου (71′ Γκοτζιάς), Τσαλουχίδης, Λιτόβτσενκο, Τσιαντάκης, Κωφίδης (76′ Νεντίδης), Αναστόπουλος, Προτάσοφ, Σάβιτσεφ.