Το πάρτι τίτλου, με... καλεσμένη την ΑΕΚ

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από ένα ανεπανάληπτο πάρτι - τίτλου του Ολυμπιακού, με... καλεσμένη την ΑΕΚ.

Το πάρτι τίτλου, με... καλεσμένη την ΑΕΚ

Στις 20 Μαρτίου 2011 η ομάδα του Βαλβέρδε διασύρει 6-0 την ΑΕΚ και εξασφαλίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την 27η αγωνιστική.

Οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν με "δαίμονες" στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς στο 7ο λεπτό κέρδιζαν ήδη 2-0 και στο 19' το σκορ είχε γίνει 3-0! Ο Ραφίκ Τζιμπούρ πέτυχε δύο τέρματα σε βάρος της πρώην ομάδας του, ενώ σκόραραν ακόμη οι Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Φουστέρ και Χολέμπας.

Το τελικό 6-0 μπορεί να χαρακτηριστεί τιμητικό για την ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός είχε χάσει άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Μέλμπεργκ και τον Χολέμπας, ενώ το 6-0 είχε διαμορφωθεί στο 71ο λεπτό! Στο τελευταίο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι -καθοδηγούμενοι από τη μαεστρική μπαγκέτα του νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε- κατέβασαν ταχύτητα.

Το τέλος του αγώνα, βρήκε παίκτες και κόσμο να πανηγυρίζουν μέσα σε ντελίριο την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους, μετά το χαμένο Πρωτάθλημα του 2010.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (54' Ουρτάδο), Ριέρα, Μιραλάς (74' Πάντελιτς), Φουστέρ, Τζεμπούρ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Ντιόπ, Μίτσελ, Καφές, Γκερέιρο (46' Λυμπερόπουλος), Σκόκο (80΄ Έντερ), Μπαχά