Όταν έσβησε το χαμόγελο της Μπενφίκα μες στο γήπεδο (vid)

Ο αθλητισμός δεν κρύβει μόνο ευχάριστες στιγμές, αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις. Όπως εκείνη πριν από 17 χρόνια, όταν έσβησε μέσα στο γήπεδο το χαμόγελο της Μπενφίκα. Αυτό του Μίκλος Φέχερ...

Όταν έσβησε το χαμόγελο της Μπενφίκα μες στο γήπεδο (vid)

Το περιστατικό έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2004. Στις καθυστερήσεις του αγώνα Βιτόρια Γκιμαράες-Μπενφίκα ο 24χρονος Ούγγρος επιθετικός της Μπενφίκα, Μίκλος Φέχερ, δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, στην προσπάθειά του να καθυστερήσει τη ροή του αγώνα (η Μπενφίκα κέρδιζε 0-1).

Αμέσως μετά παθαίνει ανακοπή καρδιάς και καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο "παγώνοντας" συμπαίκτες και αντιπάλους. Έφυγε αναίσθητος από το γήπεδο και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ήταν μόλις 25 ετών...

Πολλοί έσπευσαν, τότε, να κάνουν λόγο για χρήση αναβολικών ουσιών. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, όμως, βγήκε το ιατρικό πόρισμα που έκανε λόγο για καρδιακή προσβολή. «Ο θάνατος του Φέχερ προκλήθηκε αναμφισβήτητα από καρδιακή προσβολή. Οι εξετάσεις αίματος δεν έδειξαν κανένα ίχνος αλκοόλ, ναρκωτικών ή αναβολικών ουσιών. Η υπόθεση έχει κλείσει πλέον οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Ήταν ο δεύτερος διεθνής παίκτης που έχασε τη ζωή του στον αγωνιστικό χώρο σε διάστημα 7 μηνών, μετά από τον Καμερουνέζο, Μαρκ Βιβιάν Φοέ, που εξέπνευσε κατά τη διάρκεια αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.