Το ντέρμπι αιωνίων στο Κύπελλο με... Δέδε, Ζλατάνο και Βουράκη (pics - vid)

Πέρασαν 39 χρόνια από το παιχνίδι Κυπέλλου, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2, που συζητήθηκε όσο λίγα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ντέρμπι αιωνίων στο Κύπελλο με... Δέδε, Ζλατάνο και Βουράκη (pics - vid)

Στις 13 Ιανουαρίου 1982, στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1981-82, είχε γίνει το... παιχνίδι-μνημείο στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Το ματς ήταν νοκ άουτ, χωρίς ρεβάνς.

Ο Περσίας ανοίγει το σκορ στο 1ο λεπτό και στο 2ο ο διαιτητής Δέδες δίνει πέναλτι στον Παναθηναϊκό, το οποίο αποκρούει ο Σαργκάνης (εκτέλεση ο Αναστασιάδης).

Ενώ ο Ολυμπιακός προηγείται 0-2, ο Τάσος Μητρόπουλος σκοράρει... Ο διαιτητής Δέδες βλέπει τον επόπτη Βουράκη με σηκωμένη τη σημαία και όλοι απορούν γιατί ακυρώθηκε το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας κερδίσει ήδη δύο πέναλτι (άστοχο το πρώτο), φτάνει στην ισοφάριση και στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι, προς έκπληξη ακόμα και φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Ευστόχησε, νίκησε 3-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Οι αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας (Δέδες, Ζλατάνος, Βουράκης), που έχουν μείνει στην ιστορία, είχαν προκαλέσει την οργή των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αλλά και το μένος των οπαδών του, σε μια εποχή του "έβραζε" λόγω των συνεχών αποκαλύψεων στο θέμα του σκανδάλου Μπουμπλή.

Το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά ο Ολυμπιακός ετοίμαζε την απάντησή του και την έδωσε μέσα στο γήπεδο λίγους μήνες αργότερα: Στο μπαράζ τίτλου στον Βόλο...