Η προσπέραση που χάρισε ένα πρωτάθλημα

Το 2008 και στο Grand Prix της Βραζιλίας ο Λιούις Χάμιλτον προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Τίμο Γκλοκ και στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Η προσπέραση που χάρισε ένα πρωτάθλημα

Τα τελευταία χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Formula 1 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας για πρώτη φορά το 2008 και έπειτα από μία φοβερή εξέλιξη.

Στο Grand Prix της Βραζιλίας ο Βρετανός πιλότος έπρεπε να τερματίσει τουλάχιστον στην πέμπτη θέση για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα και να στερήσει τον τίτλο από τον Φελίπε Μάσα.

Από την πλευρά του ο Βραζιλιάνος οδηγός είδε το όνειρο του να γκρεμίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αφού είχε ολοκληρώσει πρώτος τον αγώνα περίμενε με αγωνία να τερματίσει ο Χάμιλτον που μέχρι πρότινος βρισκόταν έκτος.

Ο τότε οδηγός της McLaren όμως έκανε την έκπληξη και στον τελευταίο γύρο προσπέρασε τον Τίμο Γκλοκ με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην πατρίδα του Μάσα.

Παρά το γεγονός πως η Ferrari είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό στις τάξεις των Ιταλών αφού ο Μάσα έχασε για λίγο τον τίτλο των οδηγών.