Όταν το "Malice in the Palace" άναψε «φωτιές» στο NBA

Το σκληρό φάουλ του Ρον Αρτέστ στον Μπεν Ουάλας και η γενικευμένη σύρραξη που ακολούθησε, με τον πρώτο να ανεβαίνει τελικά στην εξέδρα και να χτυπάει οπαδό, όπως και τα 49.5" που δεν παίχτηκαν ποτέ στο «Παλάτι». Αυτό είναι το διαβόητο "Malice in the Palace".

Όταν το "Malice in the Palace" άναψε «φωτιές» στο NBA

Ήταν 19 Νοεμβρίου 2004, στο γήπεδο Palace στο Μίσιγκαν. Οι Πέισερς αντιμετώπιζαν σε αγώνα για την κανονική περίοδο του NBA τους πρωταθλητές Πίστονς.

Με τους γηπεδούχους να προηγούνται 97–82 με 49.5" να απομένουν για το φινάλε, ο σέντερ των Πίστονς Μπεν Ουάλας σε λέι απ που επιχείρησε δέχτηκε από πίσω σκληρό φάουλ από τον Ρον Αρτέστ.

Ο Ουάλας, έξαλλος με την ενέργεια του αντιπάλου του, τον έσπρωξε, ξεκινώντας μια γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες και των δύο ομάδων. Αφού αυτή διαλύθηκε, ένας οπαδός από την εξέδρα έριξε το ποτό του στον Αρτέστ.

Ο φόργουορντ των Πέισερς εξαγριωμένος έτρεξε κατευθείαν προς το μέρος του, πηδώντας κυριολεκτικά στις εξέδρες και, όταν τον χτύπησε στο πρόσωπο, μία γενικευμένη σύρραξη πυροδοτήθηκε.

Οι διαιτητές σε εκείνο το σημείο αποφάσισαν να διακόψουν την αναμέτρηση και ο διαβόητος αυτός αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Θορυβημένο από το NBA από το περιστατικό, απέβαλλε τον Αρτέστ για 73 παιχνίδια, για την χειροδικία σε βάρος του φιλάθλου και τη συμμετοχή του στη σύρραξη στον αγώνα που έμεινε στην Ιστορία ως μία από τις χειρότερες στιγμές του κορυφαίου πρωταθλήματος.