Ίμρε Κάτσενμπαχ: Η στιγμή που «τιμωρεί» τον Βάντσικ στο ΟΑΚΑ

Το γκολ... ποίημα του Ίμρε Κάτσενμπαχ με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είδε τον Γιόσεφ Βάντσικ εκτός θέσης και τον «κρέμασε» από τα 30 μέτρα.

Ίμρε Κάτσενμπαχ: Η στιγμή που «τιμωρεί» τον Βάντσικ στο ΟΑΚΑ

Υπήρξε μέλος της πολύ μεγάλης ομάδας του Απόλλωνα, αυτής του Χρήστου Αρχοντίδη. Ο Ίμρε Κάτσενμπαχ, δεν αποκαλείτο άδικα ο «μαέστρος» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Με παίκτες όπως ο Ούγγρος, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο Λευτέρης Βελέντζας, ο Άρης και ο Θεόφιλος Καρασαββίδης, ο Δήμος Κάβουρας, ο Κώστας Ποζαπαλίδης, ο Κώστας Μπατσινίλας και ο Ζόραν Γέφτοβιτς, ο Απόλλωνας έφτασε ακόμα και να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Τερμάτισε τελικά στην 5η θέση της βαθμολογίας εκείνη τη σεζόν.

Ο Κάτσενμπαχ, είχε έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 1990 για λογαριασμό του Απόλλωνα. Έφυγε στα μέσα της σεζόν 1993-1994 έχοντας συμπληρώσει 116 συμμετοχές. Πέτυχε συνολικά 25 γκολ, κάποια από αυτά πραγματικά απίθανα.

Όπως αυτό που πέτυχε το 1992 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς, είδε τον Βάντσικ εκτός θέσης και τον «κρέμασε» από τα 30 μέτρα. Σε αυτό το ματς ο Απόλλωνας είχε νικήσει 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Δείτε το γκολ:

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας, ο Ίμρε Κάτσενμπαχ δεν είναι πια στη ζωή. Η σορός του βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες και ταυτοποιήθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Απόλλων Σμύρνης είπε το δικό του «αντίο» στον Ίμρε Κάτσενμπαχ.