«Βρέθηκε η σορός του Κάτσενμπαχ» (vid)

Ουγγρικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πτώμα που βρέθηκε στις 23 Οκτωβρίου ανήκει στον Ίμρε Κάτσενμπαχ, τον 56χρονο άτυχο πρώην παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε εξαφανιστεί από το 2009

«Βρέθηκε η σορός του Κάτσενμπαχ» (vid)

Μια τραγική ιστορία με θύμα έναν από τους παίκτες που είχαν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στον Απόλλωνα Σμύρνης έκλεισε με πολύ άσχημο τρόπο.

Η σορός του Ιμπρε Κάτσενμπαχ βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες και ταυτοποιήθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην πατρίδα του άτυχου παλαίμαχου άσου.

Ο 56χρονος άσος έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου και αγωνίζονταν από το 1990 μέχρι και το 1996, αρχικά για τον Απόλλωνα Σμύρνης και ύστερα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει στον Απόλλωνα Σμύρνης μια μεγάλη ομάδα με τους Βελέντζα, Ποζαπαλίδη, Φαμπιάτο, τους αδελφούς Καρασαβίδη και πολλούς άλλους. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε συμπαίκτες και φιλάθλους ξεχωρίζοντας για το ταλέντο του, αλλά και την προσωπικότητά του.

Μετά επέστρεψε στην πατρίδα του όπου και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, όμως τον Σεπτέμβριο του 2009 εξαφανίστηκε, αρχικά κηρύχθηκε αγνοούμενος και 10 χρόνια μετά οι αρχές της χώρας του ανέφεραν πως έπεσε θύμα δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Ουγγαρίας στις 23 Οκτωβρίου βρήκε ένα πτώμα ανδρός στην περιοχή Μπαραγιανχένο και τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως αυτό ανήκει στον Κάτσεμπαχ.

Οι ουγγρικές αρχές ναι μεν δεν έκαναν επίσημα γνωστό το όνομα του θύματος, αλλά ανέφεραν ότι αναζητούνταν από το 2009, ενώ παράλληλα συνέλεξαν και διάφορες άλλες πληροφορίες που συγκλίνουν πως η σορός που βρέθηκε ανήκει στον άτυχο 56χρονο παλαίμαχο άσο.

Μια από τις μεγάλες στιγμές του Ίμρε Κάτσενμπαχ ήταν το ασύλληπτο σουτ που εξαπέλυσε και με το οποίο ο Απόλλωνας Σμύρνης κέρδισε με 1-2 τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ.

Στις 12 Ιανουαρίου 1992, ο Μαγυάρος μέσος κόντρα στον Παναθηναϊκό πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ, δίχως υπερβολή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Απόλλων καταφέρνει να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με τον Κάτσεμπαχ να ανοίγει το σκορ στο 31΄.

Ο 28χρονος τότε άσος, παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο και περνάει όποιον βρίσκει στο διάβα του. Βλέποντας τον Γιόζεφ Βάντσικ να έχει βγει από την εστία του επιχειρεί μια λόμπα από τα 35 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα: