2009: Ο τελικός του «αιώνα» (vid)

Ο αθλητισμός είναι στιγμές άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Αρκετά γεγονότα έχουν αφήσει το στίγμα τους και μνημονεύονται μέχρι και σήμερα. Ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας το 2009 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.

2009: Ο τελικός του «αιώνα» (vid)

Μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, τότε που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να γυρίσουν από το 2-0 και να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, στέλνοντας το ματς στην παράταση με κεφαλιά του Ματ Ντάρμπισιρ. Η μαγεία τής, για πολλούς άδικης, μπάλας αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των οπαδών που είχαν κατακλύσει το ΟΑΚΑ. Από τη μία συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας για τους Πειραιώτες και από την άλλη πικρία και αίσθημα αδικίας για τους «κιτρινόμαυρους».

Με τη διαδικασία των πέναλτι να κυλά αργά και βασανιστικά, τα συναισθήματα ολοένα και έβγαιναν στην επιφάνεια, με τις δύο ομάδες να διαφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ασχέτως οπαδικών πεποιθήσεων, τελικοί σαν και αυτόν θα συνεχίζουν να μας θυμίζουν πόσο συναρπαστική είναι η στρογγυλή θεά και παράλληλα πόσο έντονα συναισθήματα μπορεί να κρύβει ένας αγώνας