2004: Οι πορθητές της Λισαβόνας! (vid)

Ακόμη και ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας δεν μπορεί να περιγράψει τον μοναδικό και ανεπανάληπτο άθλο που πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας στις 4 Ιουλίου 2004. Ένας μήνας… τρέλας του Ότο Ρεχάγκελ και των παικτών του ολοκληρώθηκε σε έναν τεράστιο θρίαμβο.

2004: Οι πορθητές της Λισαβόνας! (vid)

Στον μεγάλο τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της διοργανώτριας με 1-0 και μέσα στο σπίτι της σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ο Γερμανός τεχνικός της «γαλανόλευκης» είχε πει «έστω κι ένα γκολ να πετύχουμε, θα είναι κάτι θετικό». Όμως οι παίκτες αγώνα με αγώνα τον διέψευδαν και στο τέλος η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, έκλαιγε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά του πρωτομάστορα Ρεχάγκελ. Ήταν τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν καθισμένος σε μία γωνία και ξεσπούσε σε λυγμούς, μη μπορώντας να πιστέψει πώς η μικρή… Ελλαδίτσα τού άρπαξε το τρόπαιο. Μετά την απονομή 10 εκατομμύρια Έλληνες ξεχύθηκαν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, ενώ τη Δευτέρα ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να υποδεχθεί τους πορθητές της Λισαβόνας.