1981: Η γιορτή που μετατράπηκε σε τραγωδία... (vid)

Το πιο άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε 21 φιλάθλους του Ολυμπιακού μετά το τέλος του θριαμβευτικού αγώνα επί της ΑΕΚ με 6-0, το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 1981.

1981: Η γιορτή που μετατράπηκε σε τραγωδία... (vid)

Μία γιορτή μετατράπηκε σε ανείπωτη τραγωδία, καθώς τα τουρνικέ στην τότε Θύρα 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη δεν ήταν ανοιχτά, με συνέπεια ο κόσμος να συσσωρεύεται στα σκαλοπάτια που οδηγούσαν προς την έξοδο. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έσπευσαν μετά τον θρίαμβο της ομάδας τους να κατευθυνθούν προς τη Θύρα 1 για να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές τη συντριπτική νίκη επί του «Δικεφάλου».

Τα πρώτα στραβοπατήματα και το στρίμωγμα στα τουρνικέ σκόρπισαν τον όλεθρο. Την ώρα που κάποιοι οπαδοί ήταν πεσμένοι στα σκαλιά λίγο πριν από την έξοδό τους, έπεφτε πάνω τους το πλήθος, τους ποδοπάτησε και τους οδήγησε στον θάνατο. Στις άλλες θύρες του γηπέδου κάποιοι κραύγαζαν για τον θρίαμβο της ομάδας τους, αλλά στη Θύρα 7 κάποιοι άλλοι φώναζαν για την ίδια τους τη ζωή.

Οι στιγμές που ακολουθούν είναι απερίγραπτες. Η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από το συμβάν και ο απολογισμός είναι 21 νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες. Μια πραγματική γιορτή για την οικογένεια του Ολυμπιακού εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισαν ποτέ τα ελληνικά γήπεδα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν τους έχει ξεχάσει κανείς…