Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ μετά από 33 χρόνια και τα 8 γκολ στη Ριζούπολη!

Συνέβησαν όλα στις 12 Απριλίου, σαν σήμερα: Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ 33 χρόνια μετά, τα οκτώ γκολ Απόλλωνα και ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, το πρώτο χατ-τρικ του Δημητριάδη με την ΑΕΚ και το τελευταίο γκολ του Μανωλά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ μετά από 33 χρόνια και τα 8 γκολ στη Ριζούπολη!

Σαν Σήμερα, 12 Απριλίου

1992
Η ΑΕΚ είναι πρώτη και υποδέχεται την Παναχαϊκή, που παλεύει για την παραμονή της. Οι Πατρινοί ανοίγουν το σκορ, αλλά ο Βασίλης Δημητριάδης βρίσκει τη φόρμα του και πετυχαίνει το πρώτο του χατ τρικ με την ΑΕΚ για να την οδηγήσει σε νίκη με 5-1 (37’ πέναλτι, 45’ σουτ, 58’ σουτ Δημητριάδης, 67’ σουτ, 90’ σουτ Σαββίδης – 34’ κεφαλιά Κυριακόπουλος). Ο Δημητριάδης σε 13 μήνες πέτυχε τέσσερα χατ τρικ και ένα καρέ, για να βγει δύο φορές πρώτος σκόρερ.

1997
Με έξι αγωνιστικές να απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος, μόνο η ΑΕΚ μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό, που οδεύει για το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από εννέα χρόνια. Είναι έξι βαθμούς πίσω του και υποδέχεται τον απερχόμενο πρωταθλητή Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καταφέρνει να πετύχει την ευρύτερη νίκη σε βάρος του τα τελευταία 14 χρόνια με 3-0 (41’ σουτ Μανωλάς, 48’ σουτ Κωστής, 69’ κεφαλιά Μπατίστα). Η ΑΕΚ όμως δεν νικά στα επόμενα τρία παιχνίδια της και μένει πίσω. Είναι το τελευταίο γκολ του Στέλιου Μανωλά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

1998
Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι στην κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας, οι δύο χιλιάδες άνθρωποι που διάλεξαν να πάνε στη Ριζούπολη για το Απόλλων – ΠΑΟΚ έφυγαν χορτάτοι. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα σε ένα χορταστικό 4-4 (17’ κεφαλιά, 58’ φάουλ Τάτσης, 33’ σουτ Καραγκούνης, 83’ κεφαλιά Λαμπριάκος – 28’ κεφαλιά, 36’ πέναλτι Κομίνχες, 31’ φάουλ Φρατζέσκος, 77’ σουτ Νάγκμπε).

2009
Με ελάχιστες ελπίδες παραμονής πλέον, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Εργοτέλη στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ντέρμπι του Ηρακλείου στο Παγκρήτιο τελειώνει 0-0, την ώρα που ο Λεβαδειακός νικούσε 3-1 στην Κομοτηνή. Ο ΟΦΗ υποβιβάζεται και μαθηματικά μετά από 33 χρόνια, ρεκόρ συνεχούς παρουσίας ομάδας της περιφέρειας στην κατηγορία.

Πηγή: Super League