Μυθικός Θρύλος ξανά βασιλιάς της Ευρώπης! (vid & pics)

Όταν ο Ολυμπιακός «δάμασε» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρώπη και κατέκτησε την κορυφή.

Μυθικός Θρύλος ξανά βασιλιάς της Ευρώπης! (vid & pics)

13 Μαΐου 2012: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και σε όλα τα προγνωστικά κατακτά το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη .

12 Μαΐου 2013: Ο Ολυμπιακός διεκδικεί στον τελικό με τη Ρεάλ το back to back (το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό του) και τελικά το κατακτά. Οι Ισπανοί είναι πιο... υποψιασμένοι αυτή τη φορά, αλλά τελικά υποκλίνονται στον αυτοκράτορας της Ευρώπης.

Πήγαν στον τελικό ξανά σαν αουτσάιντερ. Οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έκανε το repeat. Καμία ελληνική ομάδα δεν το είχε ξανακάνει. Καμία ομάδα δεν είχε κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με Έλληνα προπονητή.

Και όμως... Αυτός ο Ολυμπιακός το ξανάκανε!

Με κακό Σπανούλη στο πρώτο μέρος και τη διαφορά στο +17 για τους Μαδριλένους, ο Ολυμπιακός «κούφανε» ξανά όλη την Ευρώπη, όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Η απίστευτη ενέργεια και αυταπάρνηση του Παπανικολάου, το τρελό τρίποντο του Άντιτς που κράτησε τη διαφορά κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού, η τάπα του Χάινς, το γκολ-φάουλ του Λο και φυσικά τα τρίποντα του Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν τους «ερυθρόλευκους» ξανά στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, όχι μόνο σημείωσε πρωτόγνωρα κατορθώματα για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ατύχημα, χτίζοντας το δικό του μύθο στο ευρωπαϊκό μπασκετικό πάνθεον...

Θυμηθείτε τον τελικό:

Έτσι κυκλοφόρησε το ΦΩΣ της επομένης ενός ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ: