11/12/2007: Πρόκριση στους «16» με υπογραφή Στολτίδη (vid)

Συμπληρώνονται σήμερα (11/12) δώδεκα χρόνια από την μεγάλη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Βέρντερ Βρέμης με 3-0.

11/12/2007: Πρόκριση στους «16» με υπογραφή Στολτίδη (vid)

Μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά σαν σήμερα πριν δώδεκα χρόνια έζησε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ιεροκλής Στολτίδης ο οποίος με δυο γκολ στο 12' και στο 74' συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι ερυθρόλευκοι να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το άλλο γκολ των Πειραιωτών το πέτυχε στο 70' ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ενώ ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος απέτρεπε τις προσπάθειες της ομάδας του Τόμας Σάαφ να σκοράρει.

Για την ιστορία, η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του Τάκη Λεμονή ήταν η Τσέλσι του Αβραάμ Γκραντ που μετέπειτα έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας το τρόπαιο στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πρώτο ματς στο Φάληρο είχε λήξει 0-0, ενώ στο Στάμφορντ Μπριτζ οι Λονδρέζοι κέρδισαν με 3-0.

Οι συνθέσεις του ματς με την Βέρντερ:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24′ Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85′ Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82′ Μήτρογλου), Λούα Λούα.

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Μπάουμαν (82′ Τόσιτς), Νάλντο, Πάσανεν, Γιένσεν, Βράνιες (58′ Χαντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανόγκο (67′ Αλμέιδα).

Βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης: