Τζέραρντ: Όταν η σημαία γίνεται "μοιραία" (vid)

Σαν σήμερα το 2014, ο Στίβεν Τζέραρντ έγινε από ένα στιγμιαίο λάθος η αιτία να χαθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τη Λίβερπουλ...

Τζέραρντ: Όταν η σημαία γίνεται "μοιραία" (vid)

Ήταν 27/4/2014 όταν όλο το πρωτάθλημα για τη Λίβερπουλ παιζόταν στο Άνφιλντ με την Τσέλσι στην 36η κρίσιμη αγωνιστική της Premier League. Οι "Reds" βρίσκονταν στην κορυφή του βαθμολογικού με 80 βαθμούς και ήταν έτοιμοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια υπό την καθοδήγηση του Μπρένταν Ρότζερς. Χρειαζόταν μόνο δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς για να "κλειδώσει" το πρωτάθλημα και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η φιλοξενούμενη Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο με 75 βαθμούς χρειαζόταν οπωσδήποτε νίκη για να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Τελικά, έμελλε να κάνει το "διπλό" αλλά με τρόπο που δεν περίμενε κανείς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο αρχηγός και σημαία της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, γίνεται "μοιραίος", όταν σε ανύποπτη στιγμή, μετά από μια πάσα του Σακό, γλιστράει. Ο Ντε Μπαμπά κλέβει την μπάλα, διασχίζει το γήπεδο μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων και απέναντι στον Μινιόλε ανοίγει το σκορ για την Τσέλσι, "παγώνοντας" το Άνφιλντ.

Στην επανάληψη, οι "κόκκινοι" κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν στο ματς. Όμως, η Τσέλσι με τον Τόρες σκόραρε για δεύτερη φόρα, "σκοτώνοντας" μια και καλή τη Λίβερπουλ.

Από την σοκαριστική ήττα των "Reds" ευνοήθηκε η Σίτι, η οποία, βρισκόμενη στους 77 βαθμούς, με νίκη πάτησε κορυφή και κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο κρίμα ήταν για τον διαχρονικό αρχηγό και οδηγό της Λίβερπουλ μέσα στη χρονιά, τον Τζέραρντ. Τα 13 γκολ και οι ισάριθμες ασίστ που σημείωσε στην προσπάθειά του να χαρίσει το πολυπόθητο τίτλο στην ομάδα του, "αμαυρώθηκαν" από μία άτυχη στιγμή...