7/6/1993: Το μοιραίο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Ντράζεν Πέτροβιτς (pics+vid)

Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, γράφτηκε με αίμα η τελευταία συμφωνία του "Μότσαρτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, του Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

7/6/1993: Το μοιραίο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Ντράζεν Πέτροβιτς (pics+vid)

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς σκοτώθηκε ως επιβάτης σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη βρεγμένη άσφαλτο του Autobahn 9 στο Ντένκεντορφ (κοντά στην πόλη Ίνγκολστατ, στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας), στις 17:20 περίπου στις 7 Ιουνίου, 1993 τεσσερισήμισι μήνες πριν από τα 29α γενέθλια του.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του Ίνγκολστατ, εκείνο το απόγευμα, ένα διερχόμενο φορτηγό προσέκρουσε στην οδική διαχωριστική νησίδα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του φορτηγού, το οποίο προσέκρουσε στο οδικό διάφραγμα για να σταματήσει τελικά και να μπλοκάρει και τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Μόναχο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα Volkswagen Golf δεύτερης γενιάς, το οποίο μετέφερε τον κοιμισμένο Πέτροβιτς στη θέση του συνοδηγού, προσέκρουσε στο φορτηγό, σκοτώνοντας μόνον αυτόν και αφήνοντας την οδηγό - Κλάρα Ζάλαντζι, μοντέλο από τη Γερμανία, με την οποία ο Πέτροβιτς ήταν ερωτευμένος - και μια Τουρκάλα μπασκετμπολίστρια, η οποία καθόταν στα πίσω καθίσματα, με σοβαρούς μόνο τραυματισμούς.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η ορατότητα εκείνη τη στιγμή ήταν περιορισμένη και ότι ο Πέτροβιτς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.