Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός δεν κατεβαίνει στο ΣΕΦ και ακολουθεί... ο χαμός!

Σαν σήμερα το 1993 ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. 

Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός δεν κατεβαίνει στο ΣΕΦ και ακολουθεί... ο χαμός!

Πριν από 26 χρόνια (11/05/1993) ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό... για να το πούμε πιο σωστά θα υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό για τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρόμενοι για την αντικατάσταση του διαιτητή Παπαδημητρίου, στον προηγούμενο αγώνα, μετά από απόφαση του μεγαλομετόχου του Παύλου Γιαννακόπολου, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.

Αυτό ήταν και το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια.

Το τι επικράτησε μετά δεν περιγράφεται. Οικογενειακό διπλό (Κόκκινοι εναντίον άσπρων) ζωντανές κότες με κασκόλ του Παναθηναϊκού, χορεύτριες με ζαρτιέρες και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Το κατάμεστο ΣΕΦ μετατράπηκε σε… καμπαρέ. Ο τέταρτος τελικός των πλέι οφ κατακυρώθηκε 20-0 υπέρ του Ολυμπιακού και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία!

Η διακωμώδηση του αθλήματος πέρασε στα… ψιλά για τους φίλους του Ολυμπιακού, που περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή.

Ο τότε αντιπρόεδρος των Πειραιωτών, Γιώργος Σαλονίκης είχε δηλώσει πριν τον αγώνα: «Επειδή ο λόγος του κυρίου Γιαννακόπουλου είναι συμβόλαιο, ελπίζουμε ότι θα τον κρατήσει για μια ακόμα φορά και τον ευχαριστούμε πολύ».

Τα αποτελέσματα των τελικών 1992-93:

3/5/1993: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-51

5/5/1993: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 89-74

8/5/1993: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-77

11/5/1993: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 20-0