Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο νεότευκτο «Γ. Καραϊσκάκης»
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2004 ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο του παιχνίδι στο νεότευκτο «Γ. Καραϊσκάκης».
Η σεζόν 1996-97 ήταν η τελευταία για τον σύλλογο του Πειραιά που αγωνίστηκε στο θρυλικό γήπεδο πριν αποχωρήσει για να παίξει στο ΟΑΚΑ και μετέπειτα στη Ριζούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» εγκαινίασαν το γήπεδο του Φαλήρου κόντρα στην Καλλιθέα, την οποία και νίκησαν με 2-1. Στις κερκίδες ο κόσμος του Ολυμπιακού χάρισε μία μοναδική παράσταση, με τις εικόνες να κάνουν το γύρω του κόσμου. Η καταμέτρηση των εισιτηρίων έδειξε 30.043 θεατές, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ προσέλευσης για την πρώτη αγωνιστική, αφού συνολικά σε όλα τα γήπεδα είχαν βρεθεί 63.000 φίλαθλοι.
Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος είχε αποκτηθεί εκείνο το καλοκαίρι, τον Μαυρογενίδη δεξιά, τον Βενετίδη αριστερά και τους Ανατολάκη, Σούρερ στο κέντρο της άμυνας. Οι Καφές και Στολτίδης ήταν στη μεσαία γραμμή, οι Γεωργιάδης και Γεωργάτος στα άκρα και πίσω από τον προωθημένο Οκκά έπαιξε ο Ριβάλντο, τον οποίο είχαν αποκτήσει εκείνο το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι», προκαλώντας πάταγο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι Πάντος, Βάλλας και Τζιοβάνι. Μόλις στο 17ο λεπτό της συνάντησης ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Οκκά και παρότι η Καλλιθέα έφτασε στην ισοφάριση στο 37’ με τον Γκέκα (1-1), στο 50’ οι Πειραιώτες ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Ανατολάκη, που τους χάρισε και τους τρεις βαθμούς. Άλλωστε, ως το φινάλε, αν και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές πολύ κοντά στην επίτευξη και άλλων τερμάτων, το σκορ δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
1922: Γεννήθηκε ο Τσέχος αθλητής του στίβου Εμίλ Ζάτοπεκ και μεγάλος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ελσίνκι το 1952, κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια (5.000 μ., 10.000 μ. και Μαραθώνιο) με ολυμπιακά ρεκόρ σε διάστημα οκτώ ημερών.
1952: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εμποδίζουν τον Τσάρλι Τσάπλιν να ξαναμπεί στη χώρα ύστερα από ένα ταξίδι του στην Αγγλία.
1988: Ο Γκρεγκ Λουγκάνις γίνεται ο πρώτος αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Λος Άντζελες, Σεούλ) στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων.
1989: Ο Βούλγαρος πρωταθλητής της άρσης βαρών Ναούμ Σουλαμάνοφ ζητά πολιτικό άσυλο στην τουρκική πρεσβεία, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα γράψει ιστορία στο άθλημα, με την τουρκική σημαία και το όνομα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.
1992: Ο κορυφαίος Ουκρανός επικοντιστής Σεργκέι Μπούμπκα κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 6,13 μ. στο Τόκιο.
2000: Η Ιωάννα Χατζηιωάννου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ στην κατηγορία των 63 κιλών της άρσης βαρών σηκώνοντας 97,5 κιλά στο αρασέ, 125 στο ζετέ και 222,5 κιλά στο σύνολο.
2017: Ο θρυλικός Αμερικανός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα, πάνω στη θυελλώδη και επεισοδιακή ζωή του οποίου βασίστηκε η κινηματογραφική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οργισμένο είδωλο» («Raging Bull»), πεθαίνει σε ηλικία 96 ετών. Τον «οργισμένο» μποξέρ υποδύθηκε στην ταινία ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
2017: Σεισμός στο Μεξικό κοστίζει τη ζωή σε 370 άτομα, ενώ τραυματίζονται περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ