Ένας κόσμος τρελός και παλαβός έκανε το Καραϊσκάκη... Ρίο!

Την 25η Μαΐου του 1997 ο τίτλος ξαναβάφτηκε κόκκινος μετά από εννιά σεζόν «ανομβρίας». Ήταν η αρχή της Αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού...

Ένας κόσμος τρελός και παλαβός έκανε το Καραϊσκάκη... Ρίο!

Για την 34η αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα ο Ολυμπιακός νικάει 6-0 στο γιορτινό παλιό Καραϊσκάκη. Το... πάρτι έχει στηθεί από νωρίς στο Φάληρο με τον Γιαννακόπουλο να κάνει το 1-0 στο 2', ο Αλεξανδρής προσθέτει άλλα δύο στο 13' και στο 41', ενώ ο Μίτεφ είχε βάλει αυτογκόλ στο 39'. Στο 70' και στο 75' ο Γιαννακόπουλος κάνει χατ τρικ και διαμορφώνει το τελικό 6-0.

Ο κόσμος είχε τόση μεγάλη επιθυμία να πανηγυρίσει που στο 62' αρκετοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διακόπτοντας το ματς για περίπου 20 λεπτά. Θα θυμάστε ότι τα τελευταία λεπτά του αγώνα διεξήχθησαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να στέκονται όρθιοι πάνω στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση χιλιάδες κόσμου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή του βασιλιά στον θρόνο του. Το «ερυθρόλευκο» πάρτι συνεχίστηκε για μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια...

Σε πελάγη ευτυχίας ο πρόεδρος της ΠAE Σωκράτης Kόκκαλης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Eίμαι ευτυχισμένος. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τον κόσμο μας που όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστάθηκε στην ομάδα σε όλες τις καλές και κακές στιγμές της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Nτούσαν Mπάγεβιτς για το έργο του καθώς και στους παίκτες για τις προσπάθειές τους. Πρέπει να κάνουμε καλή πορεία και στο Tσάμπιονς Λιγκ».

Nτούσαν Mπάγεβιτς: «Αφιερώνω τον τίτλο στον πρόεδρο Σωκράτη Kόκκαλη και στη γυναίκα μου, Mπέγκα. Aισθανόμαστε ικανοποίηση για τη μεγάλη χαρά που δώσαμε στον κόσμο μας να πανηγυρίσει έτσι. Kρατούσε πολλά ο κόσμος αυτός μέσα του 10 χρόνια. Σήμερα τα έβγαλε. Ο Ολυμπιακός κάνει μια νέα αρχή και στο μέλλον θα τον κάνουμε πιο δυνατό. Έγιναν από την αρχή αυτά που ζήτησα, η ομάδα ήταν μια οικογένεια από την αρχή ως το τέλος. Aυτό τα λέει όλα».

Kυριάκος Kαραταΐδης: «Ένιωσα δικαίωση όταν σήκωσα το κύπελλο. Περίμενα 9 χρόνια. Aφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου, στον κόσμο και στα παιδιά που έπαιξαν στον Ολυμπιακό τα 9 χρόνια που πέρασαν και δεν είναι πλέον μαζί μας. Tους αξίζει».

Aλέκος Aλεξανδρής: «Έριξα άγκυρα στο λιμάνι. Θα τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό», ενώ, ερωτηθείς για την πρώτη θέση που πήρε στον πίνακα των σκόρερ, αρκέστηκε να τονίσει: «Pωτήστε αυτούς που έλεγαν διάφορα τον Σεπτέμβριο».

Σίνισα Γκόγκιτς: «Και οι δύο ομάδες που έπαιξα φέτος πήραν πρωτάθλημα (σ.σ. η Aνόρθωση στην Kύπρο). Eίναι πολύ σημαντικές για μένα οι στιγμές αυτές».