Η ημέρα που ο σερ Άλεξ… σημάδεψε τον Μπέκαμ

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ ΆλεξΦεργκιουσον, κλοτσάει από θυμό, για την κακή απόδοση της ομάδας του εναντίον της Άρσεναλ (ήττα με 2-0 για το Κύπελλο), ένα παπούτσι μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, πετυχαίνοντας και σκίζοντας κατά λάθος το αριστερό φρύδι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. 

Η ημέρα που ο σερ Άλεξ… σημάδεψε τον Μπέκαμ

Ήταν 15 Φεβρουαρίου 2003. Ο τελευταίος όρμησε στον Βρετανό τεχνικό, αλλά πρόλαβαν και τον σταμάτησαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η κόντρα των δύο ανδρών συνεχίστηκε με λογομαχίες ανάμεσα στους δύο σε προπονήσεις και αγώνες, ενώ ο Φέργκιουσον είχε αφήσει στον πάγκο τον Μπέκαμ σε κάποια ματς, όπως στη ρεβάνς για το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει ως αλλαγή, αλλά δεν είχε περάσει η Μάντσεστερ, ενώ λίγους μήνες μετά υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σε βραδιές Τσάμπιονς Λιγκ ο κόουτς τότε θα πατούσε το χορτάρι και θα άρχιζε να εκτελεί πέναλτι και φάουλ και να λέει στους ποδοσφαιριστές πόσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν στα νιάτα του. Η αλήθεια είναι ότι... το κατάλαβα σε ένα ματς με την Άρσεναλ, το 2003.

Έκανα ορισμένα λάθη στο ματς και στ' αποδυτήρια μου έκανε έντονες παρατηρήσεις και ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ μας. Κλότσησε ένα μάτσο ρούχα που ήταν στο πάτωμα και πετάχτηκε από εκεί ένα παπούτσι που με χτύπησε στο πρόσωπο. Τότε κατάλαβα γιατί έλεγε ότι είχε... ακρίβεια στο πόδι», είχε δηλώσει αρκετά χρόνια μετά ο Μπέκαμ.

ME MIA MATIA...

1857: Λήγει η κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά από τους Αγγλο-Γάλλους. Είχε επιβληθεί από τις 12 Μαΐου του 1854, λόγω της επιμονής του βασιλιά Όθωνα να αναλάβει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

1932: Πεθαίνει ο Λυσίμαχος Καυτανζόγλου (1870-1932), ο οποίος μαζί με τον πατέρα του, Λύσανδρο (1811-1885), διάσημο αρχιτέκτονα στην Ευρώπη, που σχεδίασε το Πολυτεχνείο και το Αρσάκειο, ήταν ευεργέτες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Προς τιμήν τους δίνεται το όνομά τους στο μεγαλύτερο στάδιο της Β. Ελλάδας.

1933: Στο Μαϊάμι ο Ιταλός μετανάστης ΤζουζέπεΤσανγκάρα επιχειρεί να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ρούζβελτ, αλλά τελικά τραυματίζει θανάσιμα τον δήμαρχο του Σικάγο. Ο Τσανγκάρα αργότερα εκτελείται.

1951: Ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος και τέως υπουργός Μεταφορών Πάνος Χατζηπάνος καταδικάζεται από το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) σε 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απιστία κατά του Δημοσίου, σχετικά με σκάνδαλο μεταφοράς των καυσίμων.

1961: Συντρίβεται στο Βέλγιο η πτήση 548 της Sabena, σκοτώνοντας 75 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της αμερικανικής ομάδας καλλιτεχνικού πατινάζ μαζί με αρκετούς προπονητές και μέλη της οικογένειάς τους.

1987: Ο Ολυμπιακός κερδίζει 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που κόπηκαν 74.252 εισιτήρια!

1989: Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει ότι και ο τελευταίος της στρατιώτης έχει αποχωρήσει από το Αφγανιστάν.

1993: Πεθαίνει ο Γιώργος Κασιμάτης, που διετέλεσε γ.γ Αθλητισμού και στον οποίο ο μαζικός αθλητισμός οφείλει πολλά

2005: Εγκαινιάζεται η δημοφιλής ιστοσελίδα ανάρτησης και ανταλλαγής βίντεο YouTube.

2008:Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών η Ντόλλυ Γουλανδρή (πατρικό όνομα Αικατερίνη Κουμάνταρου). Ήταν πρόεδρος του ιδρύματος Γουλανδρή και ιδρύτρια του Mουσείου Kυκλαδικής Tέχνης στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένη με τον «μεγάλο Ολυμπιακό» Νίκο Γουλανδρή και μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον Πέτρο.

2012: Ο Σισέρο Σουμπίνιο του Λεβαδειακού σκοράρει δύο γκολ εναντίον του Παναιτωλικού σε αγώνα της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ που έχει αναβληθεί από τις 22/10. Τότε όμως ο παίκτης έπαιζε στον ΟΦΗ και μάλιστα στον αγώνα της ίδιας αγωνιστικής είχε σκοράρει ένα γκολ εναντίον της ΑΕΚ. Έτσι δημιουργεί ένα ίσως «παγκόσμιο παράδοξο», αφού έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει την ίδια αγωνιστική με δύο διαφορετικές ομάδες.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: Ευσέβιος, Σέβη