O Ντέιβιντ Τζόουνς γίνεται Ντέιβιντ Μπόουι

Στις 14 Ιανουαρίου του 1966 ο Ντέιβιντ Τζόουνς ηχογραφεί το πρώτο τραγούδι του με τίτλο «Can’t help thinking about me». Την ίδια μέρα αλλάζει το όνομά του σε Ντέιβιντ Μπόουι για να μη συγχέεται με τον Ντέιβιντ Τζόουνς του συγκροτήματος The Monkees.

O Ντέιβιντ Τζόουνς γίνεται Ντέιβιντ Μπόουι

Τραγούδι του Ντέιβιντ Μπόουι, που κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών στις 14 Ιανουαρίου 1966 με το συγκρότημά του The Lower Third. Ήταν η πρώτη ηχογράφηση, κατά την οποία ο 19χρονος Ντέιβιντ Τζόουνς χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Ντέιβιντ Μπόουι. Στις 25 Νοεμβρίου 1965 ο Μπόουι και το συγκρότημά του υπέγραψαν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Pye Records, με τη μεσολάβηση του δημοφιλούς παραγωγού και συνθέτη Τόνι Χατς. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου είχαν μπει στο στούντιο και ηχογραφήσει τα τραγούδια «Can’t help thinking about me» και «And i say to myself», τα οποία τελικά συμπεριλήφθηκαν στο σινγκλ. Το δισκάκι 45 στροφών κυκλοφόρησε στις 14 Ιανουαρίου 1966 στη Μεγάλη Βρετανία και πέρασε απαρατήρητο. Λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου, οι The Lower Third διαλύθηκαν, επειδή τρία από τα μέλη τους θεώρησαν ότι ο Μπόουι τούς «έριξε» στα οικονομικά.

Τον Μάιο του 1966 το σινγκλ κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να προκαλέσει και εκεί αίσθηση, παρότι απέσπασε καλές κριτικές. Το τραγούδι αφέθηκε στη λήθη από τον δημιουργό του μέχρι τον Αύγουστο του 1999, όταν το ξανατραγούδησε σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Συμπεριλήφθηκε στο λάιβ άλμπουμ του Μπόουι «VH1 Storytellers», που κυκλοφόρησε το 2009. Σήμερα το δισκάκι με το «Can’t help thinking about me» είναι συλλεκτικό αντικείμενο και κοστολογείται από 600 έως χίλιες λίρες Αγγλίας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1822: Ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κυριεύουν τον Ακροκόρινθο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

1943: Συναντώνται μυστικά στην Καζαμπλάνκα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ, μαζί με στρατιωτικούς ειδήμονες, για το θέμα της ανάπτυξης ενός δευτέρου μετώπου στην Ευρώπη (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος).

1954: Η Mέριλιν Μονρόε παντρεύεται τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο. Ο γάμος θα κρατήσει μόνο εννιά μήνες.

1958: Μπροστά σε 60.000 φιλάθλους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα με 2-1 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είναι η τελευταία εμφάνιση των «μπέμπηδων» του σερ Ματ Μπάσμπι πριν από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου της 6/2/1958.

1959: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Ομάδα», της πρώτης μικρού σχήματος εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας, από τον Οργανισμό Λαμπράκη.

1973: Η συναυλία του Έλβις Πρίσλεϊ «Aloha from Hawaii» μεταδίδεται ζωντανά μέσω δορυφόρου και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης στην Ιστορία της τηλεόρασης.

1975: Προφυλακίζονται οι πραξικοπηματίες Ιωαννίδης, Παττακός, Μακαρέζος, Παπαδόπουλος, Λαδάς και Ρουφογάλης, μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ανακριτή Βολτή, που διενεργεί την τακτική ανάκριση για τον καταλογισμό ευθυνών για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

1984: Βρίσκεται νεκρός στην μπανιέρα του, σε ηλικία 38 ετών, ο πρώην άσος της Παναχαϊκής, Θέμης Ρήγας, έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι εξαιτίας ζαλάδας που του προκλήθηκε από διαρροή φωταερίου.

2010: Ξεκινά η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Ελλάδα, με σταθμούς στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο, και περιλαμβάνει τα επτά ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR. Θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η εκπομπή από την Αττική στις 18/6/2010.

2021: Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό.