«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη»

Όταν ο αρχηγός άφηνε την πράσινη φανέλα για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα»

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη»

Ακριβώς, σας σήμερα, στις 11 Ιουλίου του 2010, ο Βασίλης Σπανούλης άφησε πίσω του τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας συμβόλαιο τριών χρόνων με τον Ολυμπιακό, με συνολικές αποδοχές 7,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, αν υπολογιστεί και η Εφορία, η μεταγραφή ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεταγραφή αυτή συζητήθηκε πολύ, και από πολλούς ονομάστηκε «η μεταγραφή του καλοκαιριού». Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε τότε την την εξής ανακοίνωση για τη μεταγραφή: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ο Σπανούλης, μετά τις υπογραφές, είχε δηλώσει: «Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου και το κίνητρο για μένα είναι πολύ μεγάλο. Ήθελα μια αλλαγή στη ζωή μου και ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη επιλογή. Όταν μου έδειξε ο Ολυμπιακός πόσο πολύ με θέλει μου μπήκε στο μυαλό, αλλά σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολη αυτή η απόφαση και σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δεν φοβάμαι. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε με τον πιο σωστό τρόπο και για αυτό είμαι παίκτης του. Γυρίζω σελίδα στην καριέρα μου και στη ζωή μου κι εύχομαι η μετεγγραφή μου να είναι η αρχή για τίτλους της ομάδας μου. Δεν χρειάζεται να πούμε τώρα περισσότερα. Μετά από χρόνια θα μιλήσω και θα μάθουν όλοι τι ακριβώς έγινε».

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε δηλώσει για τη μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό: «Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι υπέγραψε ο Βασίλης. Σπουδαίος παίκτης και πιστεύω ότι θα ταιριάξουμε πολύ, αλλά και μ' όλη την ομάδα.»

Tο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, το έκανε σε έναν ανεπίσημο αγώνα (φιλικό), κόντρα στην Ολίν Εντιρνέ, στις 27 Σεπτέμβρη του 2010, με τελικό σκορ 75-57, υπέρ του Ολυμπιακού. Σε εκείνο τον αγώνα είχε 7 πόντους ενώ είχε μοιράσει και 9 ασίστ.

Το επίσημο ντεμπούτο του το έκανε σε έναν αγώνα Κυπέλλου, στη φάση των προημιτελικών, κόντρα στον Πανελλήνιο, στις 13 Οκτώβρη του 2010. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Πανελλήνιο, με σκορ 57-85, με τον Σπανούλη να βάζει 15 πόντους και να μοιράζει μία ασίστ.

Η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού, συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, σε ένα ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον οποίον ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με σκορ 82-66, στις 18 Οκτωβρίου 2010, πετυχαίνοντας, μάλιστα, και 16 πόντους, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ, σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο Σπανούλης, δήλωσε για την πρώτη εμφάνισή του, μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού:«Ένιωσα ωραία. Ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς και ήταν πολύ καλά».

Από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Γιουλ, βρέθηκε να εκθειάζει τον Σπανούλη, μετά τον αγώνα: «Δίχως συζήτηση. Η μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό είναι από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη... Ισως και η πιο σημαντική. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τους δώσει δύναμη να βρεθούν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Θεωρώ ότι ο Σπανούλης είναι ο πιο σημαντικός παίκτης που ήρθε φέτος στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι συμφωνείτε μαζί μου, πως εναντίον μας το απέδειξε».