Ο αδόκητος χαμός του Χέιντεν

Σαν σήμερα το 2017 έφυγε αδόκητα από τη ζωή ο Αμερικανός αναβάτης των Moto GP Νίκι Χέιντεν, μετά από τροχαίο δυστύχημα που είχε με το ποδήλατό του!

Ο αδόκητος χαμός του Χέιντεν

Σε ηλικία μόλις 35 ετών, ο Χέιντεν υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στο Ρίμινι της Ιταλίας. Ο γνωστός δικυκλιστής πάλεψε πολύ σκληρά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Τσεζένα για πέντε ημέρες, όμως η μάχη ήταν άνιση. Ο Νίκι Χέιντεν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο «Kentacky Kid» είχε χτυπηθεί σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα που έκανε ποδήλατο με τους φίλους του για προπόνηση και από την πρώτη στιγμή οι θεράποντες ιατροί είχαν τονίσει πως είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι αλλά και στον θώρακα.

Το όχημα που χτύπησε τον Χέιντεν ήταν ένα Peugeot 206 Cabrio, με τον Αμερικανό να χτυπάει στην οροφή και στο παρμπρίζ με έντονη σφοδρότητα. Ο οδηγός του οχήματος, κατά την απολογία του για το δυστύχημα, υποστήριξε ότι ο εκλιπών παραβίασε στοπ και ότι δεν είχε καμία δυνατότητα να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο Αμερικανός αναβάτης είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 με τη Repsol Honda, τότε που βγήκε νικητής στη μάχη με τον Βαλεντίνο Ρόσι της Yamaha και πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο της αγωνιστικής καριέρας του. Τα τελευταία χρόνια είχε στραφεί στα Superbikes -και πάλι με τη Honda-, όπου είχε καταταγεί στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το 2016 αντικατέστησε για έναν αγώνα τόσο τον Τζακ Μίλερ όσο και τον Ντάνι Πεντρόσα στο Moto GP.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

334 π.Χ.: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικάει τους Πέρσες στη μάχη του Γρανικού.

1885: Πεθαίνει ο Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, ο πλέον σημαντικός και προβεβλημένος εκπρόσωπος του κινήματος του γαλλικού ρομαντισμού, Βίκτορ Ουγκό.

1906: Οι αδελφοί Ράιτ πατεντάρουν το αεροπλάνο.

1947: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν υπογράφει τον νόμο που προβλέπει παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα (Δόγμα Τρούμαν).

1955: Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαρίλαος Ξενοφώντος τοποθετεί ωρολογιακή βόμβα κατά του Άγγλου κυβερνήτη στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» της Λευκωσίας. Το εγχείρημα αποτυγχάνει, επειδή ο κυβερνήτης Άρμιτεϊτζ αναχωρεί από τον κινηματογράφο λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

1963: Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα.

1967: Σε παραλία της Ρόδου ανακαλύπτεται το πτώμα του καταζητούμενου από τη χούντα Νικηφόρου Μανδηλαρά, συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Αν και οι αρχές κάνουν λόγο για πνιγμό, θεωρείται βέβαιη η δολοφονία του από όργανα του καθεστώτος.

1968: Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Σκορπιός» βυθίζεται με πλήρωμα 99 ανδρών, 400 μίλια νοτιοδυτικά των Αζορών.

1973: Αποτυγχάνει το κίνημα στο Πολεμικό Ναυτικό για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου.

1973: Συλλαμβάνεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής και θα υποστεί άγριους βασανισμούς στο ΕΑΤ / ΕΣΑ.

2006: Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 85 ετών σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας ο Πολωνός πρώην προπονητής των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Καστοριάς και Εθνικού, Κάζιμιρ Γκόρσκι.

2017: Βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ με 22 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: Αιμίλιος, Αιμιλία, Κόδρος.