Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ιστορία

Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 1860 όταν διεξήχθη ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Σέφιλντ και τη Χάλαμ στην Αγγλία. 

Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ιστορία

Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας ποδοσφαίρου στην Ιστορία διεξήχθη στην Αγγλία στις 26 Δεκεμβρίου του 1860 ανάμεσα στη Σέφιλντ και τη Χάλαμ. Τρία χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1857 ιδρύθηκε η Σέφιλντ που κατέχει τον τίτλο της παλιότερης ομάδας.

Από την άλλη στις 4 Σεπτεμβρίου του 1860 δημιουργήθηκε η δεύτερη ομάδα της περιοχής με το όνομα Χάλαμ. Λίγους μήνες μετά (26 Δεκεμβρίου) οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μεταξύ τους καταγράφοντας τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου.

Παράλληλα εγκαινίασαν και την περίφημη Boxing Day των Άγγλων που παραδοσιακά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Νικήτρια στο πρώτο ντέρμπι της περιοχής αναδείχθηκε η Σέφιλντ με σκορ 2-0, η οποία μάλιστα έχει βραβευτεί από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία με το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής».

1890: Αφήνει την τελευταία του πνοή ο Ερρίκος Σλίμαν, Γερμανός αρχαιολόγος της Τροίας και των Μυκηνών. Το σπίτι του στην Αθήνα είναι σήμερα το Νομισματικό Μουσείο.

1893: Γεννήθηκε ο Μάο Τσε Τουνγκ, κινέζος κομμουνιστής ηγέτης και ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Kίνας.

1968: Τρομοκρατική επίθεση δύο ανδρών του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, με στόχο ισραηλινό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι δράστες, ο 19χρονος φοιτητής Μαχέμπ Σλεϊμάν και ο 25χρονος δάσκαλος Μαχμούντ Μοχάμεντ, συλλαμβάνονται από την αστυνομία, αφού πρώτα εκσφενδονίζουν τις χειροβομβίδες τους προς το Μπόινγκ 707 της El-Al που ετοιμάζεται να αναχωρήσει για Παρίσι και Νέα Υόρκη. Από τις ριπές των αυτομάτων τους σκοτώνεται ο ισραηλινός μηχανικός Λεόν Σιρντάν και τραυματίζεται μία αεροσυνοδός.