Και το όνομα αυτής... Γιουβέντους

Ήταν 1η Νοεμβρίου του 1897 όταν ιδρύθηκε στο Τορίνο η Γιουβέντους

Και το όνομα αυτής... Γιουβέντους

Ήταν 1η Νοεμβρίου 1897... Στο λύκειο «D’ Azeglio» του Τορίνο μία ομάδα μαθητών αποφασίζει να ιδρύσει μία ομάδα ποδοσφαίρου. Το αρχικό όνομα ήταν Σπορτ Κλαμπ Γιουβέντους, αλλά το 1899 μετονομάστηκε σε Φούτμπολ Κλαμπ Γιουβέντους.

Ποιος να το φανταζόταν εκείνη την ημέρα, πριν από 123 χρόνια, ότι τα παιδιά από το συγκεκριμένο λύκειο του Τορίνο θα έφτιαχναν μία ομάδα-θρύλο σε όλο τον πλανήτη;

Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Ενρίκο Καντάρι και στις 24 Ιουλίου 1923 ανέλαβε ο Εντουάρντο Ανιέλι, ο οποίος ήταν ο γιος του ιδρυτή της Fiat. Ο Εντουάρντο Ανιέλι διαδέχτηκε τον ποιητή του ύμνου του συλλόγου, Κοραντίνο Κοραντίνι, αλλά σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μετά από 24 χρόνια και την προεδρία ανέλαβε ο γιος του, Τζιοβάνι.

Από πάππου προς πάππου, δηλαδή, η οικογένεια Ανιέλι κινεί τα νήματα της Γιουβέντους εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. H θρυλική ομάδα του Τορίνο μετράει 36 πρωταθλήματα Ιταλίας, 13 Κύπελλα Ιταλίας, 8 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 2 πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά.