Πανιώνιος - Μαρκόπουλο 3-1: Έκαναν το «μπαμ» οι «κυανέρυθρες»

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και νίκησε το Μαρκόπουλο με 3-1 σετ με αποτέλεσμα να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γυναικών

Πανιώνιος - Μαρκόπουλο 3-1: Έκαναν το «μπαμ» οι «κυανέρυθρες»

Αν και τους χωρίζει μια κατηγορία η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου κατάφερε να αποκλείσει το Μαρκόπουλο με 3-1 και να πάρει την πρόκριση στη δεύτερη αγωνιστική της Γ' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αγωνιστεί κόντρα στον Άρη εντός έδρας.

Ο αγώνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός και η ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Η Ζιώγα στην πρώτη της εμφάνιση με τον Πανιώνιο πέτυχε με μπλοκ το 2-0. Η Λέιθαμ αστόχησε σε προσπάθειά της και το σκορ πήγε στο 4-0 με αποτέλεσμα ο κόουτς Τζιανγκρόσι να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Στην επανέναρξη η Ζιώγα έκανε το 5-0 και η Καθάριου με μπλοκ πέτυχε το 6-0. Η Αλεξάκου με ωραία προσπάθεια έγραψε το 9-2 και η Ζιώγα με μπλοκ πήρε τον πόντο για το 10-3. Η Ολούτς σκόραρε για το 15-9, ενώ η ίδια με πλασέ έκανε το 16-9. Σε εκείνο το σημείο το Μαρκόπουλο αντέδρασε και μ΄ένα σερί 3-0 μείωσε σε 16-13. Έτσι ο κόουτς Χαριτωνίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Η Αλεξάκου με άσο πέτυχε το 19-14 και η Ολούτς με δυνατό χτύπημα έκανε το 20-16. Η ίδια πέτυχε το 22-17 και η Ζιώγα τη διαδέχτηκε για το 24-21. Το πρώτο σετ έκλεισε στο 25-22 έπειτα από πόντο της Ολούτς.

Στο δεύτερο σετ το Μαρκόπουλο αντέδρασε και ξεκίνησε καλύτερα. Η Ζιώγα μείωσε σε 4-6 και η Αλεξάκου σε 5-7 αντίστοιχα. Όταν η ομάδα του Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 7-12 ο κόουτς Χαριτωνίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Στην επανέναρξη η Ζιώγα με δύο συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 9-14 και η Καρέλια με έξυπνο τρόπο μείωσε την απόσταση σε 12-15 και ανάγκασε τον κόουτς Τζιανγκρόσι να πάρει τάιμ άουτ. Η Ζιώγα με νέο πόντο έκανε το 13-16, όμως στη συνέχεια το Μαρκόπουλο ξέφυγε και με πόντο της Λέιθαμ προηγήθηκε με 15-20. Σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ ο κόουτς Χαριτωνίδης, αλλά η Λέιθαμ με νέο πόντο έκλεισε το σετ στο 20-25.

Παρά την ισοφάριση που δέχτηκε ο Ιστορικός δεν πτοήθηκε και με ωραίο πόντο της Καθάριου προηγήθηκε 3-0. Ο κόουτς Τζιανγκρόσι πήρε νέο τάιμ άουτ, αλλά ο ρυθμός του Πανιωνίου δεν έπεσε. Η Ζιώγα με δύο συνεχόμενους πόντους και η Ολούτς με ωραίο τελείωσε διαμόρφωσαν το 7-0. Η Καθάριου έκανε το 9-2 και η Ζιώγα με διαγώνιο χτύπημα πέτυχε το 13-5. Η Ολούτς πέτυχε δύο συνεχόμενους πόντους για το 13-5 και η Ζιώγα με ωραία επίθεση έκανε το 16-9. Η ίδια ανέβασε το σκορ στο 19-10 και μετέπειτα η Καρέλια με αυτοκρατορικό μπλοκ έδωσε στον Πανιώνιο διψήφια διαφορά (20-10). Η αρχηγός του Ιστορικού με νέο μπλοκ έκανε το 23-12 και η Νικολογιάννη με λανθασμένη επίθεση διαμόρφωσε το 25-12.

Έχοντας ξανά το προβάδισμα οι πρωτοπόρες της Pre League εμφανίστηκαν αποφασισμένες στο τέταρτο σετ για να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Η Καθάριου με μπλοκ πέτυχε το 2-0 και με τον ίδιο τρόπο η Ζιώγα έκανε το 3-0. Η Ολούτς σκόραρε για το 5-1, όμως το Μαρκόπουλο αντέδρασε και με άσο της Ντε Χεσούς ισοφάρισε σε 6-6. Η Ολούτς ερχόμενη από την πίσω ζώνη πέτυχε το 7-6 και η Αλεξάκου με ιδανική επίθεση σκόραρε για το 8-6. Η Ζιώγα πήρε άσο για το 9-6 και η Ολούτς έκανε το 13-9. Ο κόουτς Τζιανγκρόσι πήρε τάιμ άουτ θέλοντας να σπάσει το ρυθμό του Ιστορικού. Το Μαρκόπουλο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 14-14, όμως ο Πανιώνιος πήρε και πάλι το προβάδισμα με τη Ζιώγα. Η Αλεξάκου έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα της Νέα Σμύρνης (18-15), ενώ η ίδια σημείωσε και το 20-16. Δύο συνεχόμενοι πόντοι της Ολούτς έκαναν το 24-19 και η Ζιώγα «κλείδωσε» τη νίκη γράφοντας το 25-19.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας μία ομάδα που αγωνίζεται στη Volley League και πλέον θα αγωνιστεί στην δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου.

Τα σετ: 25-22, 20-25, 25-12, 25-19.

Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Ολουότς, Ζιώγα, Αλεξάκου, Ταγκαγκούι, Καρέλια, Καθάριου / Κακουράτου (λ), Βουλγαράκη (λ), Κράνη, Μιλεντίγιεβιτς.

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Πασκουαλίνο Τζιανγκρόσι): Ντε Τζίσους, Νάγκελς, Νικολογιάννη, Λέιθαμ, Τοντάι, Κασδοβασίλη / Αντωνακάκη (λ), Δικαιούλια, Αλαγιάννη, Κωτσαρά, Μπενέζη.