Όταν ο Τζιοβάνι «γκρέμισε» το Ελληνικό - Το βίντεο της άφιξης του «μάγου»

Δείτε τι έγινε στο αερδρόμιο το 1999, όταν ο Τζιοβάνι ήρθε στην Ελλάδα και άρχισε να γράφει ιστορία ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.  Το βίντεο της άφιξης.

Όταν ο Τζιοβάνι «γκρέμισε» το Ελληνικό - Το βίντεο της άφιξης του «μάγου»

Τα χρόνια πέρασαν, το Ελληνικό γκρεμίζεται κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες λόγω των έργων ανάπλασης, όμως κάποτε είχε φροντίσει για κάτι ανάλογο -μεταφορικά- ένας μάγος του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα (Giovanni Silva de Oliveira, 4 Φεβρουαρίου 1972) ή απλά Τζιοβάνι. Ένας Βραζιλιάνος που σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου του 1999 υπέγραψε στον Ολυμπιακό από τη Μπαρτσελόνα αντί των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Κατά την άφιξή του, χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Δείτε το βίντεο:

Μέσα σε λίγο καιρό, ο Τζιοβάνι καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία, η άψογη τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητά του στο σκοράρισμα του χάρισαν το προσωνύμιο «Μάγος».

H νέα ευκαιρία του Χασάν

Ο Τζιοβάνι στη συνείδηση των φίλων του Ολυμπιακού ταυτίζεται πλέον με το θεαματικό ποδόσφαιρο και αυτό γιατί συμμετείχε στους πιο θεαματικούς αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 3–3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 6–2 με τη Λεβερκούζεν και το 3–0 με τη Γαλατασαράι είναι αγώνες που ο Τζιοβάνι πρωταγωνίστησε και πέρασε τις ευρωπαϊκές επιδόσεις του Ολυμπιακού σε άλλο επίπεδο γι' αυτό παραμένει για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από την ομάδα του Πειραιά. Το 2003–04 ο Τζιοβάνι σκόραρε συνολικά 21 φορές και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Α’ Εθνική.

Είναι ο τρίτος σε συμμετοχές ξένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με 129 πίσω από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Χούλιο Λοσάντα.