H νέα ευκαιρία του Χασάν

Όπως είχε συνεχίσει ο Αχμέντ Χασάν παράδοση γκολ με τον ΟΦΗ, το ίδιο θα επιδιώξει ο Αιγύπτιος φορ του Ολυμπιακού και εναντίον του Άρη στην Θεσσαλονίκη.

H νέα ευκαιρία του Χασάν

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη την Τετάρτη (8/7-19.15) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μπορεί σε γενικές γραμμές να θεωρείται αδιάφορο και διαδικαστικό, αλλά αυτό δεν ισχύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, σίγουρα θα υπάρχει προσοχή για να διατηρηθεί το αήττητο αλλά και το αμυντικό ρεκόρ που προσπαθεί να καταρρίψει η ομάδα, ωστόσο για ορισμένους παίκτες η αναμέτρηση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Και μπορεί να αποβεί καθοριστική ακόμη και για το ίδιο το μέλλον τους.

Ένας από τους παίκτες που δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό και παίζει με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν στην ελληνική ομάδα είναι ο Αχμέντ Χασάν. Ο διεθνής Αιγύπτιος στράικερ είναι στο πλάνο του Μαρτίνς για τη νέα σεζόν και αυτή η επιθυμία του προπονητή δεν θα αλλάξει ό,τι κι αν συμβεί στο ματς με τον Άρη, όμως σε κάθε περίπτωση, όταν ο Χασάν βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, ανεβαίνει και η διάθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να πληρώσουν το αξιοσέβαστο ποσό που θέλει η Μπράγκα για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Χασάν δεν είχε καταφέρει να σκοράρει όταν ο Μαρτίνς τον έβαζε αλλαγή στα play off, όμως στο ματς με τον ΟΦΗ συνέχισε την παράδοση να βάζει γκολ κατά της κρητικής ομάδας. Είχε κάνει χατ-τρικ στο περσινό ματς, φέτος πέτυχε τα δύο τέρματα της νίκης. Τώρα έχει μπροστά του άλλη μια αντίστοιχη ευκαιρία.

Στο περσινό ματς του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Άρη, ο Χασάν είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της συνάντησης, με το οποίο οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο. Θα επαναλάβει, λοιπόν, να σκοράρει ξανά απέναντι σε ομάδα που έχει παρελθόν; Το σίγουρο είναι ότι θα παίξει βασικός απόντος του Ελ Αραμπί που είναι εκτός αποστολής, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τον Μαροκινό κάνει συνήθως καλό δίδυμο όταν τους βάζει μαζί ο Πορτογάλος σε 4-4-2. Ανοίγονται περισσότεροι χώροι και διευκολύνονται και οι δύο παίκτες.

Τώρα ο Χασάν θα έχει ακόμη μία ευκαιρία. Κι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί να βρει τρόπους για να απειλήσει, από τη στιγμή που ο Άρης δείχνει να τα έχει παρατήσει και ο Ολυμπιακός θα βάλει «φρέσκα πόδια» στην ενδεκάδα του. Και κάτι ακόμη: ένας παίκτης που είχε σκοράρει στην κανονική διάρκεια στην έδρα των «κίτρινων», ο Γιώργος Μασούρας, θα προσπαθήσει κι αυτός να επιστρέψει στα γκολ. Σε ένα ματς που θα τον διατηρήσει σίγουρα στην κορυφή των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και των υπόλοιπων συλλόγων. Με ένα ακόμη γκολ, μπορεί να το γιορτάσει καλύτερα...