Μαραθώνιος Χιούστον: Άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ η Αλεξία Πάππας (pics)

Μια ανάσα από την κατάρριψη του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου έφτασε σήμερα η Αλεξία Πάππας στον Μαραθώνιο του Χιούστον.

Μαραθώνιος Χιούστον: Άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ η Αλεξία Πάππας (pics)

Η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας τερμάτισε 10η στην κατάταξη των γυναικών με χρόνο 2:34:26 η οποία είναι η 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών πίσω από την Μαρία Πολύζου που κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ (2:33:40) από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 1998 στη Βουδαπέστη, και τη Δήμητρα Παπασπύρου (2:34:24).

Η Αλεξία Πάππας ήταν σε τροχιά Πανελληνίου Ρεκόρ σχεδόν μέχρι το 35ο χλμ αλλά ο ρυθμός της, όπως φαίνεται και από τα περάσματά της, άρχισε σταδιακά να πέφτει από το 30ο χλμ και μετά.

Αυτός ήταν μόλις ο 2ος μαραθώνιος της αθλήτριας που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη σημερινή επίδοση έδειξε ότι είναι στις δυνατότητές της να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ατομικό της ρεκόρ με στόχο το Πανελλήνιο Μαραθωνίου Δρόμου ενώ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 κατέχει την καλύτερη πανελλήνια επίδοση στα 10.000 μέτρα με χρόνο 31:36:16.

Μία ακόμα επίδοση σε υψηλό επίπεδο σήμειωσε ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο του Χιούστον. Τρέχοντας 14 χρόνια μετά ξανά σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο μαραθώνιο των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρίς να «κυνηγήσει» μια αγωνιστική επίδοση, τερμάτισε 2ος στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 και 69ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2:32:07!

Έντονες στομαχικές διαταραχές κατά τη διάρκεια του αγώνα εμπόδισαν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γιώτα Βλαχάκη που επίσης αγωνίστηκε σήμερα στον Μαραθώνιο του Χιούστον, και τελικά εγκατέλειψε λίγο μετά το 25ο χλμ.

Τον αγώνα κέρδισε ο 24χρονος Αιθίοπας Kelkile Woldaregay Gezehegn με χρόνο 2:08:36 και στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η συμπατριώτισσά του Ascale Merachi με επίδοση 2:23:29.