Ο πρωτάρης Γιώργος Μίνος έλαμψε στη Ρόδο

Με υγρασία και ζέστη καθώς ο υδράργυρος έφτασε και στους 27 βαθμούς κελσίου, έγινε ο 5ος Μαραθώνιος της Ρόδου με απόλυτη επιτυχία και με νικητές Έλληνες δρομείς!

Ο πρωτάρης Γιώργος Μίνος έλαμψε στη Ρόδο

Στον Μαραθώνιο κορδέλα «έκοψε» στον παρθενικό του μαραθώνιο που φτάνει στον τερματισμό, ο Γιώργος Μίνος!

Ο 30χρονος δρομέας του ΑΟ Μυκόνου μετά από αρκετές νίκες σε μικρότερες αποστάσεις αντοχής, δοκίμασε τις δυνάμεις τους και στα 42.195 μέτρα και ανέβηκε τελικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 1ος με χρόνο 2:36:55.

Έλληνας και ο 2ος Μαραθωνοδρόμος. Ο Χρήστος Βότσος από τη Σητεία, στον 2ο μαραθώνιο της δρομικής του καριέρας, τερμάτισε στη Ρόδο με 2:43:35 ενώ την τριάδα στο βάθρο συμπλήρωσε ο Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος με 2:50:06.

Ο Γιώργος Μίνος λίγο μετά τον τερματισμό του δήλωσε στο fosolnine.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα σε αυτόν τον αγώνα τον εαυτό μου πρώτα απ’όλα γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με υγρασία και ζέστη. Είμαι ικανοποιημένος και με την επίδοσή μου, με το χρόνο που έκανα, και φυσικά και για τη νίκη μου στον 1ο μου μαραθώνιο που τερματίζω!».

Στις γυναίκες κέρδισε η κρητικιά δρομέας Στέλλα Μαρκάκου με 3:34:11 αλλά εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της Μαρίας Πολύζου που τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 3:52:37!

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος έτρεξε για δεύτερη φορά μαραθώνιο μέσα στον Απρίλιο με στόχο να κάνει όσο το δυνατόν πιο ηχηρό το μήνυμα του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου στα 49 της τερμάτισε την Πρωταπριλιά στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης με 3:58 και σήμερα στη Ρόδο με αυτή την εξαιρετική επίδοση παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Μιλώντας στο fosonline.gr η Μαρία Πολύζου δήλωσε: «Έκανα μια πολύ καλή επίδοση παρότι η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Η 2η θέση ήταν ανέλπιστη για μένα αλλά σημαντική γιατί πάντα ο πρωταθλητής είναι πρωταθλητής!

Θέλω να ευχαριστήσω τους δρομείς μου που είναι πάντα δίπλα μου, με αγαπούν και τους λατρεύω! Με υποστηρίζουν και μαζί διανύουμε χλμ προσφοράς όπως στο No Finish Line και σήμερα. Και πάντα δίπλα στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Οι αγώνες συνεχίζονται. Ανθρώπινα όρια δεν υπάρχουν..! Αποδεικνύεται συνεχώς αυτό!

Οι δρομείς μου κατάφεραν σήμερα, παρά την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία, να τερματίσουν στον ημιμαραθώνιο της Ρόδου με πολύ σημαντικές επιδόσεις. Προχωράμε στους επόμενους αγώνες!»

Τρίτη μαραθωνοδρόμος στο βάθρο ανέβηκε η Δήμητρα Καρούση με χρόνο 4:01:49.

Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις των δρομέων και στην απόσταση του ημιμαραθωνίου.

Στους άντρες κέρδισε ο Πολωνός Mateusz Madziar με 1:16:16, δεύτερος τερμάτισε ο Τούρκος Yuksel Ozkan με 1:17:35 και τρίτος ο Γιώργος Μενής με 1:18:30.

Στις γυναίκες κορδέλα έκοψε η Πανελληνιονίκης Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη με 1:18:31 η οποία όπως δήλωσε στο fosonline.gr, απόλαυσε τον αγώνα!
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον αγώνα μου στον ημιμαραθώνιο της Ρόδου. Πήγα να κάνω προπόνηση και θέλω να βρίσκω τέτοιους αγώνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τον Μαραθώνιο. Επιδόσεις σαν τη σημερινή που φτιάχνουν το τρέξιμό μου!

Τον αγώνα τον διασκέδασα παρά τη ζέστη.. Μπορώ να σας πω ότι τον ευχαριστήθηκα περισσότερο από εκείνον μία εβδομάδα πριν στο Ένσκεντε», δήλωσε η σπουδαία Ελληνίδα δρομέας η οποία κατάγεται μάλιστα από τα Δωδεκάνησα, από τη Λέρο.

Δεύτερη στον ημιμαραθώνιο της Ρόδου τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 1:24:04 και Τρίτη η Πηνελόπη Δρακοπούλου με 1:32:24.

Στον αγώνα των 10 χλμ κέρδισε ο Κώστας Δρόσος με 00.36.03 και στις γυναίκες η Ρωσίδα Natalia Levashova Charalampous με 00:44:37.

Ο Κώστας Δρόσος κέρδισε και στην απόσταση των 5 χλμ με 00:17:58 ενώ στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Μάγδα Αρωνιάδα με 00:22:56.

Στη Ρόδο φέτος τερμάτισαν 143 δρομείς στον Μαραθώνιο, 290 στον ημιμαραθώνιο, 220 στα 10 χλμ και 1112 στα 5 χλμ.