Τρία σπουδαία δρομικά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε

Ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης είναι καθαρά δρομικοί μήνες αφού μεγάλα events διεξάγονται αυτή την περίοδο. Διαβάστε λοιπόν για τρία δρομικά γεγονότα τα οποία δεν πρέπει να χάσετε.

Τρία σπουδαία δρομικά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε

Είμαστε λίγο μετά τα μέσα του Οκτώβρη και όλοι οι φίλοι των δρομικών γεγονότων γνωρίζουν ότι σπουδαία και μεγάλα events έρχονται αυτόν τον καιρό. Κορωνίδα όλων φυσικά το Athens Classic Marathon. Διαβάστε λοιπόν για τρία σπουδαία δρομικά γεγονότα μαζί με τον Μαραθώνιο που μπορείτε να δώσετε το παρών.

Καλλιθέα NightRun 2019 (19/10/2019): Μια ευχάριστη νυχτερινή διαδρομή. Πραγματοποιείται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας- Μοσχάτου- Ταύρου και περιλαμβάνει διαδρομές 2,5, 5 και φέτος και 10χλμ. Ο αγώνας γίνεται στην κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα και το highlight είναι ότι οι υπεύθυνοι της διαδρομής σας παραχωρούν φακούς που τοποθετείτε στο κεφάλι σας για να βλέπετε. Φωτίζεται όλη η Θησέως. Σαν διαδρομή είναι αρκετά εύκολη με λίγη ανηφορική κλίση στην αρχή η οποία γίνεται κατηφορική στο τέλος. Προσοχή, Στο συγκεκριμένο αγώνα οι εγγραφές ενδεχομένως να έχουν ολοκληρωθεί. Δοκιμάστε τη μέρα του αγώνα να πάτε στα στην πλατεία Τζιτζιφιών για να γραφτείτε εκείνη την ώρα.

Γύρος Αιγάλεω 2019 (27/10/2019): Διοργανώνεται από τον τμήμα αθλητισμού του Δήμου Αιγάλεω με τη σύμπραξη και άλλων σπουδαίων συλλογών όπως του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής στις 10:00 το πρωί όπως τα περισσότερα δρομικά γεγονότα. Περιλαμβάνει δυο αγώνες. Ο ένας είναι 10.2 χλμ. και ο άλλος για τους μικρούς φίλους αλλά και για αρχάριους είναι 1.3 χλμ. Ένας αγώνας που ξεκινάει από την Ιερά Οδό περνάει από τη Θηβών, Λεωφόρο Καβάλας για να γυρίσει πάλι πίσω στην Ιερά Οδό. Στην ουσία πρόκειται για μια μίνι προετοιμασία πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο σε γνώριμους δρόμους στα ΑΤΕΙ της Αθήνας. Επίσης αρκετά εύκολη χωρίς μεγάλες για τους φίλους δρομείς δυσκολίες. Για εγγραφές πατήστε εδώ

7ος Μαραθώνιος Αθηνών «Ο Αυθεντικός» (10/11/2019): Όπως προείπαμε η κορωνίδα των αγώνων δρόμου είναι το Athens Classic Marathon. Φέτος διεξάγεται στις 10/11 και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές. Την κλασική των 42,196 χλμ. που ξεκινάει από τον Μαραθώνα και καταλήγει στο Καλλιμάρμαρο. Αυτή των 10χλμ. που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας και καταλήγει στο Καλλιμάρμαρο όπως επίσης και αυτή των 5χλμ. Για όσους δεν είστε προπονημένοι καλά μη δοκιμάσετε την διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Τα χιλιόμετρα είναι πολλά και η διαδρομή αρκετά ανηφορική σε ορισμένα σημεία. Όσοι πάλι είστε έτοιμοι, να πάτε στον Μαραθώνα με υπευθυνότητα πάντα και να το χαρείτε. Μην φοβηθείτε τον Μαραθώνιο ούτε και να τον υποτιμήσετε όμως. Οι υπόλοιποι που θα τρέξετε τα 10 και τα 5 χλμ. να κάτσετε σαν θεατές στο τέλος να χειροκροτήσετε και να εμψυχώσετε του δρομείς των 42,196 χλμ. Ακόμα και αν δεν συμμετάσχετε καθόλου, θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία να δείτε το μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς από τις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου. Υπάρχουν θέσεις για τους αγώνες δρόμου. Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Συμπληρωματικά, αν τρέξετε τον Κλασικό Μαραθώνιο μετά, υπάρχουν άλλα δυο δρομικά γεγονότα, λιγότερο επίπονα με τη δική του σπουδαιότητα το καθένα. Το ένα είναι το πιο γρήγορο δεκάρι της Αθήνας . Η διοργάνωση του ΣΔΥΑ που ξεκινάει και καταλήγει στον Άγιο Κοσμά και πρόκειται για μια διαδρομή 10χλμ που ενδείκνυται για ρεκόρ αφού η διαδρομή είναι επίπεδη και αρκετά εύκολη. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 24/11.

Τέλος με την ολοκλήρωση του έτους υπάρχει και το Run the Lake. Πραγματοποιείται στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Περιλαμβάνει μια διαδρομή 10,3χλμ. δύσκολη με αρκετή κλίση στη διάρκεια της διαδρομής. Όσοι πάτε στο συγκεκριμένο δρομικό αγώνα μετά μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στη Λίμνη το οποίο θα σας αναζωογονήσει.

Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες διαδρομές (πχ. Βίκος Street Relays κτλπ) στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος. Το δρομικό κίνημα ολοένα και αυξάνεται και θα προστίθενται συνέχεια.

Να σημειωθεί πως, προκήρυξη για τους δυο τελευταίους αγώνες δεν υπάρχει ακόμα. Λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές. Αναμένονται ανακοινώσεις.