Navarino Challenge: με στόχο τον αειφόρο αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα (pic)

Έρχεται για 7η χρονιά, 11-13 Οκτωβρίου στην Costa Navarino το Navarino Challenge. Διαβάστε αναλυτικά.

Navarino Challenge: με στόχο τον αειφόρο αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα (pic)

Πρόκειται ίσως για το κορυφαίο wellness multi-sport event στην Ελλάδα με διαρκή εξέλιξη χρόνο με το χρόνο. Φέτος θα διεξαχθεί 11 με 13 Οκτωβρίου και αναμένεται να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις. Άλλωστε το Navarino Challenge ξεχωρίζει με διάφορους τρόπους και έχει μπει σταθερά στον ετήσιο προγραμματισμό πολλών οικογενειών που περιμένουν πως δίνουν κάθε χρόνο το παρόν στη Μεσσηνία για το εκπληκτικό αθλητικό γεγονός.

Ένας από τους φανατικούς συμμετέχοντες είναι ο διεθνούς φήμης, κορυφαίος υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης ο οποίος στη συνέντευξη για την παρουσίαση της διοργάνωσης χαρακτήρισε αυτή τη διοργάνωση μαγική.

«Είναι παγκοσμίου επιπέδου, ένα event που καινοτομεί με κάθε δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει άλλο μέρος τόσο όμορφο σαν την Ελλάδα για να τρέξει κάποιος, ενώ αποτελεί και τη γενέτειρα χώρα αυτού του τρόπου άθλησης. Μετά από επτά χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στην Ελλάδα, φέτος νιώθω περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ», ανέφερε ο εκπληκτικός ultra marathon runner ο οποίος φυσικά και θα αγωνιστεί φέτος στο Navarino Challenge.

Με τη δική του συμμετοχή προσδίδει πρόσθετους πόντους στο Navarino Challenge και ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος δήλωσε: «Το Navarino Challenge είναι και παραμένει από το ξεκίνημα της μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Το συναίσθημα που σου δημιουργεί η συμμετοχή σε αυτό είναι μοναδικό, όπως μεταξύ άλλων το τρέξιμο στην άμμο της Βοϊδοκοιλιάς και η κολύμβηση στην Πύλο, σε ένα τρομερό τοπίο. Αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας».

Το Navarino Challenge έχει ήδη πολυβραβευτεί αλλά δεν σταματά εδώ. Η φετινή του στρατηγική με σεβασμό στο περιβάλλον έχει ως στόχο να αποτελέσει το πρώτο αειφόρο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα ενώ είναι υποψήφιο στα International Travel & Tourism Awards 2019 που παρουσιάζει η World Travel Market.

«Σας συγχαίρω για το σύνολο του έργου σας που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας, διατηρεί αναλλοίωτη την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, καλλιεργεί περιβαλλοντική συνείδηση και την υγιεινή διατροφή δημιουργώντας ένα πολύτιμο σύνολο υγείας και ευεξίας στη βάση των Ολυμπιακών αξιών της καλλιέργειας παράλληλα του πνεύματος και του σώματος, της επιδίωξης του άριστου και του θαυμασμού του κάλλους», τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια του γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη Μαριάννα Δέλκου ενώ παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου, για την παρουσία του φίλου μου Κωνσταντίνου Καρνάζη, ενός σπουδαίου πρεσβευτή στην σχέση Η.Π.Α. - Ελλάδας και ειδικότερα στην σημαντική διασπορά μας. Το Navarino Challenge έχει πολλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ξεκινώντας από την τοποθεσία του στην Costa Navarino, με το The Westin Resort να φέρει την υπογραφή Marriott, πρωτοπόρου εταιρείας στην εξεύρεση τρόπων για την ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής περιόδου. Θα ήθελα επίσης, να πω δυο λόγια για τον φίλο μου, τον Κωνσταντίνο. Είναι ένας παγκοσμίου φήμης Αμερικανός αθλητής, ο οποίος είναι επίσης πολύ περήφανος για την ελληνική του ταυτότητα και τις ρίζες του. Όπως και ο συνάδελφός του Νίκος Γκάλης, είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει την πολύ σημαντική δύναμη που έχει η Ελληνοαμερικανική διασπορά στην ενίσχυση της διμερούς σχέσης, σχέση για την οποία βρίσκομαι εδώ να οικοδομήσω. Δεν έχω συμμετάσχει στο Navarino Challenge, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τα τελευταία τρία χρόνια έχω ανακαλύψει πολλές από τις αθλητικές προοπτικές αυτής της χώρας. Ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις από τις ΗΠΑ στον τομέα του ελληνικού τουρισμού. Φυσικά, η Costa Navarino βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια αυτή, με στόχο να αναπτύξει τον ελληνικό τουρισμό, με ένα βιώσιμο τρόπο που σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και αξιοποιεί όλες τις σπουδαίες πτυχές αυτής της χώρας. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους αθλητές και επιτυχία στην διοργάνωση για ακόμα μια χρονιά», ανέφερε ο κ. Πάιατ.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μίλησαν επίσης η ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Ελένη Τζελέπογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Active Media Group Άκης Τσόλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Στέφανος Θεοδωρίδης και ο Sales Manager Greece της Qatar Airways Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος.

Η διοργάνωση καινοτομεί με ένα νέο τεχνικό μπλουζάκι, πάνω στο οποίο σε περίοπτη θέση περιλαμβάνεται ο ρόδακας, ένα σύμβολο αρχαίο, αλλά και βυζαντινό μετέπειτα, που κυριαρχεί στην ζωή της Μεσσηνίας στην αρχαία Ελλάδα, ενώ στους half marathon finishers το μπλουζάκι θα φέρει την Βοϊδοκοιλία.

Ξεχωρίζει και το μετάλλιο που είναι φτιαγμένο μόνο από φύκι ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορεί κανείς να το δει στη σελίδα: http://www.navarinochallenge.com/event-2019/schedule-2019/