Έλληνας ο νικητής του Μαραθωνίου Βορείου Πόλου

Εντυπωσίασε ο Έλληνας δρομέας των μεγάλων αποστάσεων, Αργύρης Παπαθανασόπουλος, ο οποίς αναδείχθηκε νικητής στο Μαραθώνιο αγώνα του Βόρειου Πόλου (North Pole Marathon).

Έλληνας ο νικητής του Μαραθωνίου Βορείου Πόλου

Mε την ελληνική σημαία στο ένα χέρι και το πρόσωπό του καλυμμένο με πάγο, ο Παπαθανασόπουλος έπεσε στα γόνατα στον τερματισμό, πανηγυρίζοντας, αφού κέρδισε τον Μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου.

Ο Έλληνας δρομέας, έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Στην έρημο Σαχάρα, στην Παταγονία, στο Μπουτάν και τσην Κοιλάδα του Θανάτου (ΗΠΑ). Στο Βόρειο Πόλο τερμάτισε σε 4 ώρες 34 λεπτά 36 δευτερόλεπτα, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν (5:03:26) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5:03:34).

Ο Παπαθανασόπουλος ξεπέρασε τους 46 αντιπάλους του, σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους - 33 βαθμούς Κελσίου (27,4 βαθμοί Φαρενάιτ) για να κερδίσει τον «πιο κρύο Μαραθώνιο» του κόσμου. «Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε ότι είμαι Έλληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα. Αισθάνομαι όπως ένας Εσκιμώος που τρέχει έναν αγώνα στην έρημο», δήλωσε μετά τη νίκη του.