Αγώνας τιμής και μνήμης στο Μάτι

Με πρωτοβουλία του ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης Μαραθώνος θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου την Κυριακή 21 Ιουλίου τιμώντας έτσι τη μνήμη των θυμάτων της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

Αγώνας τιμής και μνήμης στο Μάτι

Ένα χρόνο μετά από τη μαύρη εκείνη ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, όταν 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δρομείς της περιοχής θα τρέξουν στη μνήμη των θυμάτων.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία ανήκει στον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης Μαραθώνος και ήδη είναι πολλή μεγάλη η ανταπόκριση των δρομέων στο κάλεσμά του για συμμετοχή σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα δρόμου τιμής και μνήμης.

Αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 18.30 το απόγευμα θα δοθεί στο λιμανάκι Ματιού η εκκίνηση αυτού του αγώνα ο οποίος βέβαια δεν έχει καθόλου αγωνιστικό χαρακτήρα.

Η παραλιακή Λ. Ποσειδώνος μέχρι τη Νέα Μάκρη αλλά και σε παράπλευρες οδούς με κατεύθυνση προς Ραφήνα και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης, θα «γεμίσουν» ανάσες δρομέων ένα χρόνο μετά από εκείνη την φρικιαστική ημέρα που ακριβώς στα ίδια μέρη σταμάτησαν να ακούγονται ανάσες αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων.

Οι δρομείς που θα τρέξουν στη μνήμη των θυμάτων θα κινούνται όλοι μαζί σαν να κάνουν μια από τις καθημερινές τους προπονήσεις, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, χωρίς να παρεμποδίζουν την οδική κυκλοφορία.

Συνολικά θα καλύψουν μια απόσταση περίπου 8 χλμ ενώ θα υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού στη μέση της διαδρομής με νερά και χυμούς, όπως βέβαια και στον τερματισμό.

Μετάλλια δεν θα δοθούν και εγγραφές δεν υπάρχουν. Εννοείται δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση καθώς σκοπός του αγώνα είναι αποκλειστικά να τιμηθούν οι άνθρωποι που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Όποια και όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει ένα δεντράκι σε κάποια από τις οικογένειες που επλήγησαν.

Πληροφορίες στη σελίδα των διοργανωτών: www.telmissos.gr