Ανοίγουν οι εγγραφές στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν θέση σε ένα από τα αγωνίσματα του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, θα πρέπει να σπεύσουν εγκαίρως.

Ανοίγουν οι εγγραφές στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Και αυτό αφού, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ΣΕΓΑΣ, την Τετάρτη 18 Απριλίου (16:00) ανοίγουν οι ατομικές εγγραφές για όλους τους αγώνες.

Οι διαθέσιμες ατομικές εγγραφές θα είναι και φέτος το 20% του συνόλου των εγγραφών. Οι συνολικές εγγραφές για τους τρεις αγώνες μικρότερων αποστάσεων (αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ πρωί και 5 χλμ απόγευμα) θα ανέλθουν στις 26.000 (από 24.500 πέρυσι), νούμερο το οποίο αποτελεί και το απόλυτο όριο εγγραφών σ' αυτούς τους αγώνες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια που ο ΣΕΓΑΣ θέλει να παρέχει στις διοργανώσεις του.

Η εφετινή αύξηση του ορίου εγγραφών στον απογευματινό αγώνα 5 χλμ (από 6.500 σε 8.000 δρομείς) δημιουργεί νέες ευκαιρίες συμμετοχής και οδηγεί σε νέο ρεκόρ μαζικότητας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Το 2018 αναμένονται περισσότεροι από 53.000 δρομείς όλων των ηλικιών, από όλο τον κόσμο, στο σύνολο των αγώνων.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος, οι συμμετοχές στους τρεις αγώνες μικρότερων αποστάσεων αναμένεται να εξαντληθούν εντός ελάχιστων ωρών (αν όχι λεπτών για το 10άρι και το πρωινό 5άρι) από το επίσημο άνοιγμα των εγγραφών.