Απόλυτη επιτυχία στο 3ο Sifnos Run, που γίνεται θεσμός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Sifnos Run, αλλά και την παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων.

Απόλυτη επιτυχία στο 3ο Sifnos Run, που γίνεται θεσμός

Mία “πράσινη θάλασσα” από δρομείς πλημμύρισε τη διαδρομή Καμάρες - Απολλωνία της Σίφνου στο 3o Sifnos Run, που έγινε την Κυριακή 12 Μαΐου, με απόλυτη επιτυχία στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Τον αγώνα, που γίνεται πλέον θεσμός, διοργάνωσαν ο Δήμος Σίφνου και το “Sifnos House”, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, με νέο ρεκόρ συμμετοχών στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ.

Σύμμαχος του αγώνα ήταν ο υπέροχος καιρός που συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή και βοήθησε πολλούς εκδρομείς να ταξιδέψουν από την Αθήνα και άλλες πόλεις για τη Σίφνο και να πάρουν μέρος σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή.

Στο Sifnos Run μετείχαν και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Ελουίζα Σταβάρα - Μητσιά, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, αλλά και η Μαρία Πολύζου που είναι πρέσβειρα του αγώνα και έκανε την παρουσίαση.

Την εκκίνηση στους αγώνες έδωσε ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Ζαχαράκης, ενώ στα 5 χλμ. έτρεξε και ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, που δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ταξίδεψε από κάθε μέρος της Ελλάδας για να έρθει στη Σίφνο και να πάρει μέρος στον αγώνα μας. Να ευχαριστήσω τους Χριστίνα Καλτσίδη και Θάνο Θεοδωράτο που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αυτόν τον αγώνα.

Επίσης, τον σπουδαίο Περικλή Ιακωβάκη που ήρθε, αλλά και τον Πρόεδρο της Ενωσης Μαραθωνίων Πάκο Μποράο που είναι μαζί μας, γεγονός που προσδίδει μεγάλη δυναμική στον αγώνα μας, ο οποίος γίνεται υπό την αιγίδα της AIMS. Το Sifnos Run κατάφερε να βάλει το τρέξιμο στη ζωή των κατοίκων του νησιού, να τους βγάλει από τα σπίτια και να τους δείξει τα αγαθά του αθλητισμού».

Ο Περικλής Ιακωβάκης, captain της Novasports Running Team είπε: «Είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας, σε ένα πολύ όμορφο νησί. Είμαι εδώ με την ομάδα της Novasports Running Team, τρέξαμε και εμείς και το χαρήκαμε και ελπίζουμε να το κάνουμε και του χρόνου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση».

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και ο παιδικός αγώνας με περισσότερα από 120 παιδάκια να συμμετέχουν και να ζουν την εμπειρία του αγώνα.Ένα μεγάλο μπράβο για το Sifnos Run αξίζει στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής Έλενα Λάμπου, που ήταν αεικίνητη και φρόντισε για την κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να γίνουν όλα σωστά.
Βασικοί χορηγοί του αγώνα η “Aegean Speed Lines” και το εστιατόρια “Da Claudio”, που φιλοξένησε το pasta party.

Στα 10 χλμ.: Στους Άνδρες, πρώτευσε ο Παναγιώτης Κουτρουμπής, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Ζυγούρης και τρίτος ο -Σιφνιός- Κώστας Μάμιδας. Στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Βασιλική Μαγιάκου, δεύτερη η Βασιλική Κάντα και τρίτη Μαρία Ελουίζα Σταβάρα – Μητσιά.

Στα 5 χλμ.: Στους Άνδρες πρώτος ο Χρήστος Φλόκας, δεύτερος ο Παναγιώτης Γκανιάτσος και τρίτος ο Νίκος Ταζάρτες. Στις Γυναίκες πρώτευσε η Αγγελική Παπασπύρου, δεύτερη ήταν η Στυλιανή Πριμικύρη και τρίτη η Μυρτώ Χριστίνα Μαυρουδή

Απονομές από πλευράς ΠΣΑΤ έκαναν ο Α’ Αντιπρόεδρος Φώντας Χήτας και ο Γενικός Γραμματέας Δήμος Μπουλούκος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα ο Ταμίας Γιάννης Κορακής, ο Ειδικός Γραμματέας Φάνης Σκύφτας και το μέλος του ΔΣ Αγγελική Βύζικα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Το Facebook της διοργάνωσης με περισσότερες λεπτομέρειες, photos και videos:

Το επίσημο σάιτ