Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Ελευθερία Περουλάκη αποκλειστικά στο fosonline.gr

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο και η Ελευθερία Περουλάκη μιλάνε στο fosonline.gr για τις επιτυχίες τους στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ και τους στόχους τους.

Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Ελευθερία Περουλάκη αποκλειστικά στο fosonline.gr

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο(10η) «πέταξε» στο Ρότερνταμ και έφτασε μέχρι ...την Ντόχα!

Η καταπληκτική Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσπασε τα κοντέρ στον δεύτερο μεγαλύτερο μαραθώνιο της Ολλανδίας! Τερμάτισε με επίδοση 2:35:28 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και ως έπιασε το όριο (2:37).

Επιπλέον έγραψε ξανά ιστορία καθώς με αυτή την επίδοση έγινε η 3η γρηγορότερη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών πίσω από την Μαρία Πολύζου που παραμένει η κορυφαία Ελληνίδα στο αγώνισμα με 2:33:40 και τη Δήμητρα Παπασπύρου που έχει κάνει 2:34:24!

Η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας λίγες ώρες μετά την εκπληκτική της εμφάνιση στο Ρότερνταμ με αποκλειστικές δηλώσεις στο fosonline.gr περιέγραψε τον αγώνα της.

«Πήγαινα για το όριο. Τα πρώτα 5χλμ πήγα συντηρητικά κάτι που με άγχωσε λίγο αλλά ίσως και να μου βγήκε σε καλό. Μετά άνοιξα.. Πέρασα half περίπου με 1:17:20.. Ένιωθα καλά αναπνευστικά αλλά ο ρυθμός ήταν πολύ δύσκολος. Αλλά με ψυχή και πολύ καλή προετοιμασία στα πόδια μου έφτασα μέχρι το 42ο χλμ! Ο καιρός δεν ήταν ιδανικός, είχε λίγο ήλιο... έπινα συνέχεια νερό για να συνέλθω», ανέφερε η εξαιρετική Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος η οποία θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα την πρόκριση για την Ντόχα, πόσο μάλλον μετά την αλλαγή στα όρια.. Είχα πεισμώσει και είχα πει ότι στη Ντόχα τουλάχιστον θα πάω», συνέχισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο η οποία εξακολουθεί να κρατά ζωντανό και τον στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

«Θα περιμένουμε να δούμε με το ranking που θα κλείσει η 80αδα. Αλλιώς θα τρέξω πάλι του χρόνου...Θα το παλέψουμε..!», υπογράμμισε.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Σπουδαίο αγώνα και ατομικό ρεκόρ έκανε και η Ελευθερία Περουλάκη(21η)! Η Πανελληνιονίκης μόλις στον 2ο μαραθώνιο της ζωής της έκανε 2:43:14 και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον!

Και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Κρήτη έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο fosonline.gr λίγο μετά τον τερματισμό της: «Ο αγώνας δεν πήγε όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Δυστυχώς ξεκίνησα σε λάθος μπλοκ εκκίνησης, με αποτέλεσμα να μείνω αρκετά πίσω και να σπαταλήσω δυνάμεις, μιας μπροστά μου ειχα μεγάλο πλήθος κόσμου. Το λάθος αυτό με χρέωσε αρκετά. Ωστόσο ένα ατομικό ρεκόρ πάντα δίνει αισιοδοξία για την συνέχεια. Προς το παρόν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση και ίσως ο επόμενος μαραθώνιος να έρθει το φθινόπωρο», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.