O Μπέρναρντ Τσιρτσίρ στον μαραθώνιο της Ρόδου

Ένα επίπεδο πιο ψηλά ανεβαίνει ο Μαραθώνιος Ρόδου με την παρουσία στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου του Μπέρναρντ Τσιρτσίρ.

O Μπέρναρντ Τσιρτσίρ στον μαραθώνιο της Ρόδου

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Πολιάς δήλωσε για τη συμμετοχή του Μπέρναρντ Τσιρτσίρ: «Πρόκειται για έναν δρομέα με μεγάλες δυνατότητες και αρκετή εμπειρία αφού είναι μέλος του προπονητικού team του Γουίλσον Κίπσανγκ, χάλκινου ολυμπιονίκη και νικητή των πέντε από τους 6 Major Marathons, με ρεκόρ 2:03:13. Είναι μάλιστα αυτός που τον οδηγεί στις περισσότερες προπονήσεις του στην πόλη Ίτεν όπου ζουν και γυμνάζονται παρέα.

»Το ρεκόρ του στον Ημιμαραθώνιο είναι 1:04 στο υψόμετρο του Ναϊρόμπι, ενώ σε ηλικία 15 ετών είχε τρέξει τα 1.500μ. σε 3:42 επίσης στο υψόμετρο! Ο Μπέρναρντ έχει αρκετή εμπειρία αφού έχει οδηγήσει αρκετούς μαραθώνιους ως pacemaker για 30 χλμ. και τώρα είναι έτοιμος να τρέξει τον πρώτο του αγώνα. Ανυπομονεί να έρθει στο νησί της Ρόδου, όπου φιλοδοξεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως μαραθωνοδρόμος με μια καλή επίδοση αρκετά κάτω από 2:20. Η προετοιμασία του με την ομάδα του Γουίλσον Κίπσανγκ έχει πάει πολύ καλά και νιώθει έτοιμος να αγωνιστεί!»

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο έχουν λήξει με τους αθλητές να προέρχονται από 47 χώρες, αριθμός – ρεκόρ για τον αγώνα που αποδεικνύει ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως στη συνείδηση των δρομέων και συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προβολή της Ρόδου και της Ελλάδας στο εξωτερικό

Συνεχίζονται πάντως, οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην ιστοσελίδα του αγώνα https://rhodesmarathon.gr ή στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1 Ρόδος. Ώρες επικοινωνίας 10πμ-1μμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.