Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το "Sifnos Run 2019"

Ο Δήμος Σίφνου και το "Sifnos House" συνδιοργανώνουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία "Sifnos Run", την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ.

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το "Sifnos Run 2019"

Οι δύο προηγούμενες απόλυτα πετυχημένες διοργανώσεις, με πολυάριθμες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους εθελοντές και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθιερώνουν το "Sifnos Run" ως θεσμό, που στοχεύει στην ανάδειξή του ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για τη Σίφνο, αλλά γενικότερα για τις Κυκλάδες.

Ο αγώνας έχει την επίσημη πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Παράλληλα, είναι μέρος των διοργανώσεων που συμμετέχει η "MARATHON TEAM GREECE by MARIA POLYZOY" σε συνεργασία με το "Όραμα Ελπίδας".

Η Σίφνος, προσκαλεί και πάλι τους δρομείς να δοκιμάσουν τα όριά τους σε τρεις αγώνες: Στο 10άρι χλμ., που ξεκινάει από το λιμάνι, φτάνει ως την Απολλωνία (Χώρα), με υψομετρική διαφορά περίπου 160μ., κι επιστρέφει στις Καμάρες.

Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε μια πολύ πιο ήπια διαδρομή αγωνίζονται οι δρομείς που θα επιλέξουν την απόσταση των 5 χλμ., καθώς και "η μαγιά" των αυριανών δρομέων στον παιδικό αγώνα των 1.000 μ.

Στόχος των διοργανωτών είναι το "Sifnos Run" να προσελκύσει ακόμα περισσότερους δρομείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τοποθετώντας τη Σίφνο στον ευρωπαϊκό χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού και τονώνοντας την τουριστική κίνηση στο νησί, την άνοιξη λίγο πριν την έναρξη της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας