ΡΟΔΟΣ: "Τρέχουμε για τον τουρισμό"

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μαζί με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, «τρέχει» στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου, ο οποίος θα γίνει στις 29 Απριλίου με το σύνθημα "Run for Tourism".

ΡΟΔΟΣ: "Τρέχουμε για τον τουρισμό"

Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από το υπουργείο Τουρισμού στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017 και συνεχίζεται φέτος και στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Αποτελεί επίσης μία ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεών της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με τον Τουρισμό και την επιμήκυνση, κατ' επέκταση, της τουριστικής περιόδου, «365 μέρες το χρόνο».

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εκφράζοντας τη στήριξή της στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, δήλωσε: «Ο αγώνας είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ένας καταξιωμένος θεσμός που προβάλλει διεθνώς την Ελλάδα και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και στην τοπική κοινωνία.

Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα έχουν εκπροσώπηση στον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου με σύνθημα «Τρέχουμε για τον Τουρισμό» για τη δυναμική προώθηση αυτής της διεθνούς εμβέλειας διοργάνωσης και σε συνέχεια της ανταπόκρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που στήριξε την πρωτοβουλία μας να ενώσουμε τον τουρισμό και να τρέξουμε όλοι μαζί, ξεκινώντας από τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017.

Στηρίζουμε τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, όπως και κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό, που αναδεικνύει τα υψηλά ιδανικά και αξίες και προβάλλει την πατρίδα μας ως κορυφαίο παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ν.Α. και πρόεδρος της Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο με διεθνή απήχηση. Είναι ένας αγώνας-θεσμός, ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης του προορισμού συνολικά, στην προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ' όλο τον κόσμο και στην προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής σεζόν 365 μέρες το χρόνο».