Πλημμύρισε με δρομείς η Αθήνα (Φωτορεπορτάζ)

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του Κυριακάτικου πρωινού.

 Πλημμύρισε με δρομείς η Αθήνα (Φωτορεπορτάζ)
Eurokinissi

Ένα ανθρώπινο ποτάμι «πλημμύρισε» για ακόμη μία χρονιά τους δρόμους της Αθήνας για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να απολαύσει τον 7ο Ημιμαραθώνιο της πόλης. Με τον καιρό να μην αποτελεί σύμμαχο, περισσότεροι από 20.000 δρομείς, αλλά και χιλιάδες θεατές , έλαβαν μέρος και παρακολούθησαν τη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Από νωρίς το πρωί οι σταθμοί του μετρό κοντά στο κέντρο ασφυκτιούσαν από συμμετέχοντες και μη. Όσο περνούσε η ώρα οι δρόμοι γέμιζαν με χαμογελαστούς παριστάμενους, με τους χίλιους εθελοντές και τους εργαζόμενους, να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η απήχηση ήταν τεράστια και πιθανότατα ακόμη περισσότερος κόσμος θα παρακολουθούσε το γεγονός σε περίπτωση που ευδοκιμούσε ο καιρός, με την συννεφιά αλλά και την βροχόπτωση να κάνουν δυστυχώς την εμφάνιση τους. Σε κάθε περίπτωση, η πόλη της Αθήνας φωτίστηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας ,που άδραξαν την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτια τους και να απολαύσουν τις ομορφιές τις πόλης, τρέχοντας στους δρόμους χωρίς την παρουσία αυτοκίνητων μετά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχε επιβάλλει η αστυνομία.

Ο Ημιμαραθώνιος έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο εθνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό δρώμενο, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας, αλλά και σε επισκέπτες της.

Στο τέλος των αγώνων (Ημιμαραθώνιος, 5 χιλιόμετρα, 3 χιλιόμετρα, αγώνες για παιδιά και ΑΜΕΑ) δίνονταν στους διαγωνιζόμενους μετάλλια συμμετοχής. Ακόμη υπήρχαν επτά σταθμοί ανεφοδιασμού, με χιλιάδες μπουκαλάκια νερού, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, και σοκολάτες.

Για τα αποτελέσματα των αγώνων πατήστε ΕΔΩ.