Χαμόγελα και ρεκόρ στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Κρήτης

Είδηση θα ήταν το αντίθετο. Γιατί πλέον δεν είναι είδηση ότι ο ημιμαραθώνιος της Κρήτης πέτυχε και φέτος ρεκόρ συμμετοχών!

Χαμόγελα και ρεκόρ στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Κρήτης

Μόλις στην 4η διοργάνωση, αυτός ο αγώνας που διεξάγεται στο Αρκαλοχώρι – στην ενδοχώρα της Κρήτης 30 χλμ από το Ηράκλειο – είχε στην εκκίνηση 4.000 δρομείς και σπουδαίες συμμετοχές elite δρομέων!

Τα ρεκόρ έδιναν και έπαιρναν χθες στο φημισμένο πλέον - λόγω αυτού του αγώνα – Αρκαλοχώρι!

Ρεκόρ Συμμετοχών, Ρεκόρ Διαδρομών, Ρεκόρ Επισκεπτών!

Κι όμως οι διοργανωτές που έχουν φτιάξει αυτό το «κόσμημα» στο δρομικό καλεντάρι της χώρας έμειναν στο πιο ουσιαστικό, στα χαμόγελα όσων τυχερών βρέθηκαν στον τόπο τους, έτρεξαν, διασκέδασαν και έζησαν από κοντά αυτό το σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός!

Οι αριθμοί πάντως λένε πολλά.

Περίπου 1000 δρομείς περισσότεροι σε σχέση με πέρσι στάθηκαν στην εκκίνηση σε μία από τις διαδρομές του αγώνα (ημιμαραθώνιος, 5 & 10χλμ).

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από δεκάδες χώρες του εξωτερικού ταξίδεψαν 1500 δρομείς για να αγωνιστούν στο Αρκαλοχώρι, στην ημιμαραθώνιο της Κρήτης!

Τον αγώνα κέρδισε αθλητής από την Τασμανία της Αυστραλίας! Πρόκειται για τον Douglas Hamerlok που ήρθε στην Κρήτη μόνο και μόνο για να αγωνιστεί σε αυτόν τον αγώνα! Κέρδισε καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής με επίδοση 1:11:48!

Στη και την θέση τερμάτισαν οι Έλληνες πρωταθλητές μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Μίνος και Δήμος Μαγγίνας με επιδόσεις 1:13:36 και 1:13:41 αντίστοιχα!

Στις γυναίκες κέρδισε για 4η συνεχόμενη φορά η σπουδαία πρωταθλήτρια από τη Σητεία Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία κυριολεκτικά «πέταξε» στην κούρσα και κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που η ίδια είχε κατείχε επίσης με επίδοση 1:20:33!

Στη θέση τερμάτισε η ταλαντούχα δρομέας αντοχής από τη Θεσσαλονίκη Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 1:30:20 και στην η κρητικιά Αίμιλη Πρωτογεράκη με επίδοση 1:33:37!

Στον αγώνα των 10 χλμ νικητής στους άντρες ήταν ο Σταύρος Ζαγκανάς και στις γυναίκες το αστέρι του μαραθωνίου δρόμου και μία εκ των τριών Ελληνίδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 Γιώτα Βλαχάκη!

Στα 5 χλμ κέρδισαν ο Κώστας Δρόσος στους άντρες και η Μαρίνα Μανιαδάκη στις γυναίκες!

Στον φετινό ημιμαραθώνιο της Κρήτης αγωνίστηκαν επίσης η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ, Μαρία Πολύζου και οι πρωταθλητές Κυριάκος Σιμιριώτης, Χρήστος Βότσος, Θανάσης Μακρυγιάννης κ.α.

Συγκινητικοί ήταν οι τερματισμοί δρομέων με αναπηρία και βέβαια των παιδιών στον παιδικό αγώνα!

Οι αριθμοί λένε πολλά αλλά δεν τα λένε όλα. Γιατί το υπέροχο κλίμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος αυτού του αγώνα δεν περιγράφεται..!

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα στήθηκε όπως κάθε χρόνο ένα μοναδικό κρητικό γλέντι στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου με παραδοσιακά κρητικά κεράσματα, τσικουδιά και το Σύλλογο Βρακοφόρων Κρήτης να σέρνει πρώτος το χορό!

Ο αγώνας διοργανώνεται με μεράκι από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα οργανωμένους ημιμαραθωνίους της Ελλάδας!